Makkelijk voorgerecht, frisse salade in een glaasje

makkelijk voorgerecht

Ben jij al bezig met recepten opzoeken voor het Kerstdiner? Dan is dit makkelijk voorgerecht zeker de moeite waard. Het is namelijk licht, fris, makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Klinkt goed toch? Dit voorgerecht bestaat uit simpele laagjes die je in een mooi glaasje doet, makkelijk sausje erbij en je frisse salade is klaar!

 

En eet je nu geen vlees? Dan kan je de gerookte kip vervangen door bijvoorbeeld vegetarische kip stukjes of vegetarische kipfilet voor op brood. Te vinden in het vega schap in de supermarkt!

 

makkelijk voorgerecht

 

 

Recept is voor 4 voorgerechten – nodig: 4 glaasjes

 

Ingrediënten

 • zakje rucola
 • 1 doosje mango (uit de diepvries)
 • 2x gerookte kip (ligt gewoon bij de ‘normale’ kipfilet)
 • 200 ml creme fraiche
 • pistache nootjes
 • citroensap
 • peper, zout & kerriepoeder

makkelijk voorgerecht

Bereiding

 1. Ontdooi de mango en dep de blokjes even af met een keukenpapiertje. Snij de rucola iets fijner en verdeel dit over de 4 glaasjes tot er ongeveer 2cm in elk glaasje zit. Verdeel de mango blokjes nu over de rucola heen. Wil je mooie laagjes? Begin dan met blokjes tegen de zijkant van het glas te leggen tot er een heel laagje bedekt is.
 2. Haal het bruine velletje van de gerookte kip af met een scherp mesje en snij de gerookte kip in blokjes. Verdeel dit over het mango laagje.
 3. Maak nu het sausje door de creme fraiche te mengen met een scheutje citroepsap, beetje peper, zout en kerriepoeder. Schep nu op elke salade een eetlepel van het sausje.
 4. Haal de schilletjes van de pistache nootjes (of koop ze op de bakafdeling kant&klaar). Hak de nootjes doormidden en verdeel over de salades. Dit dit vlak voordat je deze makkelijke voorgerechten gaat serveren zodat de nootjes knapperig blijven!

 

makkelijk voorgerecht

 

Wil je deze salades graag van te voren klaar maken? Maak dan de laagjes van stap 1 en 2 en zet deze afgedekt in de koelkast. Laat het sausje nog even apart staan, net als de nootjes. Vlak voordat je de salades gaat serveren kan je het sausje en de nootjes toevoegen en op tafel zetten.

 

Ik vind zelf een voorgerecht in een mooi glaasje altijd extra feestelijk staan, maar natuurlijk kan je dit makkelijke voorgerecht ook gewoon serveren op een bord!

 

Heb jij al een voorgerecht bedacht voor de Kerstdagen? Deze maand komen er nog veel meer voorgerechten en andere recepten online. Dus kom zeker nog een keer terug!

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022