4x makkelijk voorgerecht kerst

makkelijk voorgerecht

Heb jij ook zoveel zin in Kerst? Lekker met z’n allen eten en wat drinken. En misschien zelfs wel cadeautjes? Wij doen altijd met mijn ouders Sinterklaas met cadeautjes voor de kinderen. Met mijn schoonouders doen wij altijd aan lootjes trekken en zijn er dus ook cadeautjes. Zo gezellig en kneuterig!

 

 

Makkelijk voorgerecht

Ben jij al bezig met de voorbereidingen voor het kerstmenu van dit jaar? Ga je zelf koken of ga je ergens eten waarbij je per stel of persoon een diner gang maakt? Dan heb ik hier alvast een aantal lekkere voorgerechten voor je waarmee je met gemak het kerstdiner op een goede manier start! Makkelijke voorgerechten voor de Kerst, die lekker zijn en niet moeilijk om te maken!

 

 

Carpaccio van rode biet

makkelijk voorgerecht kerst

Dit is een van mijn favoriete gerechtjes. Feestelijk, makkelijk om te maken en super lekker. Het recept kan je hier vinden.

 

Frisse salade met gerookte kip

makkelijk voorgerecht kerst

Een super lekkere en frisse salade in een glaasje. Met rucola, gerookte kip (of een vega variant), mango en pistache nootjes! Recept kan je hier vinden.

 

Caprese salade

makkelijk voorgerecht kerst

Een echte klassieker, dat is deze caprese salade niet voor niks. Simpel om te maken, ontzettend lekker en zowel favoriet bij een vegetariër als bij een vleeseter! Recept kan je hier vinden.

 

Courgettesoep met spekjes

makkelijk voorgerecht kerst

Een soepje is altijd een goed idee als voorgerecht. Daarbij kan je dit heel goed van te voren voorbereiden zodat je er geen werk meer van hebt. Gebruik van dit basis recept voor de soep. Leg er een beetje creme fraiche op met hier over heen uitgebakken (vega) spekjes! Serveer een kleine portie in bijvoorbeeld een mooi koffie kopje of glaasje.

 

Dit waren mijn favoriete makkelijke voorgerechten voor Kerst. Welk voorgerecht lijkt jou het lekkerste? Of heb je zelf een lekker idee? Ben heel benieuwd!

 

 

Kopafbeelding: Shutterstock.com

 

 

 

EASY DAILY FOOD

Hi,

Mijn naam is Marijke, ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Gezond eten is allesbehalve saai. Ontdek mijn lekkere recepten en afvaltips hier. Meer uitleg over hoe je kan afvallen zonder dieet? Bekijk dan mijn webshop!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop