Makkelijke chocolademousse

nagerecht met chocolade

Persoonlijk ben ik echt gek op chocolade, hoe puurder hoe lekkerder. Maar ik had nog nooit chocolademousse gemaakt omdat ik dacht dat dit ingewikkeld zou zijn. Blijkt juist ontzettend makkelijk te zijn! Gezond is deze makkelijke chocolademousse zeker niet maar wel ongelofelijk lekker en super simpel om te maken want je hebt maar 2 ingrediënten nodig!

 

makkelijke chocolademousse

 

Recept is voor 4 kleine porties

Aangezien de chocolademousse erg machtig is zou ik kleine glaasjes/bakjes gebruiken om het in te maken.

Ingrediënten

  • 125 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom (pakje wat je zelf moet opkloppen)

Bereiding

  1. Maak de kom waarin je de slagroom gaat opkloppen goed schoon en vetvrij. Denk erom dat je de binnenkant niet aanraakt met je vingers. Als de kom niet vetvrij is wil de slagroom namelijk niet opkloppen. Klop de slagroom stijf.
  2. Snij de chocolade in kleine stukken en smelt in de magnetron, duurt ongeveer 2 a 3 minuten maar check na elke minuut de chocolade en roer even door. Check goed of alle chocolade is gesmolten, anders proef je straks door de mousse kleine stukjes. Alles gesmolten? Laat dit dan een minuutje afkoelen en roer de chocolade nu door de slagroom heen. Niet te veel roeren, anders gaat de lucht er uit.
  3. Schenk het choco mengsel nu in 4 kleine bakjes of glaasjes en zet (minimaal) 2 uren in de koelkast.
  4. Rasp er eventueel nog paar stukjes pure chocolade overheen of een beetje slagroom en je makkelijke chocolademousse is klaar!

 

makkelijke chocolademousse

 

Ga jij deze makkelijke chocolademousse proberen?

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022