Makkelijke maaltijd – salade met patat

makkelijke maaltijd

Dit is geen recept. Of nou ja, wel een salade recept maar ik laat dit eigenlijk meer zien als maaltijd idee. Wanneer je bezig bent met letten op je voeding wanneer je een beetje wil afvallen, heb je al snel het idee dat je ‘niks meer mag’. Dit is absoluut niet zo. Ik ben groot fan van het bijhouden van je calorie inname. Calorieën tellen heeft vaak een nare bijklank maar het is een handige tool om meetbaar resultaat te krijgen. Je kan zelf bijhouden wat je eet, en zolang je eet binnen het aantal calorieën wat jij voor jezelf berekent hebt, kan je alles eten. Zoals een lekker bord patat! Dus dit is niet echt een recept, meer een idee om te laten zien dat je echt alles kan eten als avond maaltijd zolang je binnen je calorieën voor die dag blijft maakt het niet uit hoe je dit invult.

 

Makkelijke maaltijd

Natuurlijk is patat niet de meest gezonde optie. Maar dat wil ik dus júíst laten zien. Je hoeft niet áltijd alleen maar gezond te eten. Het gaat om balans. Ik zie het vaak als ‘of of’ in plaats van ‘en en’. Dus bijvoorbeeld bij deze avond maaltijd kies ik voor een lekkere portie patat, maar dan geen snack erbij (of of). Wanneer je kiest voor patat, een snack en mayo noem ik dan een ‘en en’. Snap je? Of klinkt deze uitleg alleen in mijn hoofd logisch haha. Het gaat dus om balans. Dus af en toe kiezen voor iets waar jij echt zin in hebt moet je doen. Het gaat om bewustwording. Zelf leren etiketten lezen (klik hier voor een uitgebreide uitleg). Zelf je voedingsmiddelen invoeren in een app om te kijken waar al die calorieën nu eigenlijk inzitten. En zo puzzelen om een mooi eetpatroon voor jezelf te ontwikkelen. En let op, het is echt absoluut geen dieet. Het is een manier om gezond te eten en toch ook te eten wat jij wilt. Je verbied jezelf helemaal niks, je kan alles zelf bepalen. Wil je hier meer over lezen? Onderin zal ik alle linkjes even posten met blogs die ik erover schreef.

 

makkelijke maaltijd

 

Deze maaltijd is in totaal 498 kcal

 

Dit recept is voor 1 persoon, uiteraard heel makkelijk te verdubbelen wanneer je met zijn tweeën eet.

 

Ingrediënten

Salade

 • 75 gram gemengde sla
 • 1 kleine appel
 • 1 rode paprika
 • 100 gram komkommer
 • 80 gram cherry tomaatjes
 • gekookt ei

Dressing

 • 15 gram magere kwark
 • 7 gram fritesaus halfvol Remia
 • 3 gram mosterd
 • 3 gram honing
 • Beetje dille en peper

Patat

 • 200 gram oven patat (ik gebruikte de ‘oven friet’ van het ah merk)

 

makkelijke maaltijd

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor en bereid de oven patat zoals aangegeven op de verpakking. Let op, hij moet vaak iets langer in de oven dan staat aangegeven.
 2. Kookt ondertussen het ei, ik doe dit 8 minuten, maar het is maar net hoe hard jij je ei wil hebben.
 3. Maak de salade door alles te snijden en door elkaar te husselen.
 4. Maar de dressing door de ingrediënten te mengen. Doe deze door de salade heen en leg op een bord.
 5. Oven patat klaar? Doe die erbij en klaar is je super makkelijke maaltijd!

 

makkelijke maaltijd

 

Patat tijdens het afvallen? Ja!

Zo zie je maar dan je zelfs gewoon patat kan eten wanneer je bezig bent met afvallen. Het is echt heel simpel. Je moet een klein calorietekort houden wanneer je wil afvallen. En binnen dat tekort kan je alles eten. Het ene eten is alleen meer calorieën dan het andere waardoor je minder vol zit op een dag omdat je de calorieën al ‘verbruikt’ hebt aan calorierijk eten. Daarom zeg ik altijd dat je het beste veel groente en fruit kan eten en daarbij eiwitrijk eten. Maar dit is, naast dat het gezond is, vooral omdat je hier van veel kan eten zonder dat het veel calorieën bevat. Het laatste wat je wil is honger hebben natuurlijk! Zin in nog meer gezond fastfood? Bekijk dan vooral ook even deze Pita met Gyros (vega)!

 

Meer informatie

Wil je er meer over lezen? Hieronder staan een aantal links waar ik er dieper op in ga. Onder andere over hoe ik zelf ben begonnen en geef ik je concrete tips over hoe je kan starten. En heb je een vraag? Ik probeer zoveel mogelijk vragen onder mijn posts op instagram te beantwoorden. Maar stuur gerust een DM op instagram, ik beantwoord zoveel mogelijk! Mijn insta is @easydailyfoodcom.

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #1

What I eat in a day #2 

What I eat in a day #3

What I eat in a day #4

What I eat in a day #5

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

 

 

EASY DAILY FOOD

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022