Makkelijke prei soep

makkelijke prei soep

Als er een groente soort is die ontzettend goedkoop is, is het wel  prei. Regelmatig ook nog 2e gratis waardoor je voor soms 30 cent 2 stuks prei hebt. Vaak maak ik dan een ovenschotel of doe de prei door een roerbak gerecht. Toen de prei weer eens in de aanbieding was dacht ik, ik maak er een makkelijk prei soep van! De meest budget-proof soep ooit, want voor ongeveer 2,50 heb je 6 tot 8 soepkommen. Ben je geen fan van vegetarisch eten? Doe er dan gerookte hamblokjes doorheen. Lees snel verder voor deze makkelijk prei soep!

 

makkelijke prei soep

 

Recept is voor 6 tot 8 soep kommen

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 3 kleine aardappelen
  • 2 uien
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 100 ml creme fraiche

 

Bereiding

  1. Snij de prei in ringen en was deze goed, er zit namelijk vaak modder tussen de ringen in. Snij ook de uien en de knoflook in ringen en doe alles in een grote (soep) pan. Bak dit ongeveer 5 minuten aan in een beetje olijfolie. Bewaar eventueel een paar prei ringen om straks op de soep te leggen, staat leuk :).
  2. Snij de aardappelen (zonder schil) in kleine blokjes en voeg toe aan de prei.
  3. Zet een waterkoker aan en voeg zodra dit kookt 1 liter water toe aan de pan. Zorg ervoor dat de groente onder water staat. Doe de bouillonblokjes in de pan en laat dit nu 15 minuten koken. Pureer nu glad met een staafmixer!
  4. Doe de creme fraiche nu bij de soep, maar let op.. de creme fraiche moet voorzichtig bij de soep gevoegd worden omdat anders de koude creme fraiche gaat schiften in de soep. Je doet dit door in een apart kommetje een kopje van de warme soep te doen, doe hier de creme fraiche bij en blijf roeren tot het een egaal mengsel is. Voeg nu dit mengsel weer toe aan de soep en blijf roeren tot het helemaal is opgenomen. Klaar is je makkelijke prei soep!

 

makkelijke prei soep

 

Maak jij wel eens zelf soep? Wat is jouw favoriete groente om soep mee te maken?

 

 
 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop