Makkelijke salade met wortel en (vega)kip!

makkelijke salade met wortel

Een makkelijke salade die perfect past bij warm weer en bijvoorbeeld een BBQ, maar ook lekker is als maaltijd salade? Dat is deze makkelijke salade met wortel en (vega) kip. Ik eet zelf geen vlees en gebruik daarom vegetarische kipstukjes. Maar eet jij liever kip, dan kan je gewoon normale kipstukjes toevoegen. Maar net wat je wil. De vegetarische kipstukjes zijn trouwens van veel verschillende merken te koop, en verschillen behoorlijk in prijs. Probeer daarom vooral verschillende merken uit om te kijken welke jij het lekkerste vind!

 

Deze makkelijke salade is binnen 10 minuten klaar en is echt ontzettend lekker. Het recept is voor 2 maaltijd salades maar je kan er als bijgerecht ongeveer met 4 mensen van eten. Om het lekker makkelijk te houden gebruik ik voorgesneden slamix en voorgesneden wortel julienne gesneden. Scheelt veel werk! Maar je kan ook gerust zelf sla snijden en wortel raspen!

 

 

Recept is voor 2 maaltijd salades of voor 4 personen als bijgerecht

Ingrediënten

 • 150 gram slamix
 • 150 gram wortel julienne (kant en klaar te koop)
 • 1 pak (vega) kipstukjes
 • Kruiden voor de (vega) kip: gerookt paprika poeder/zout/peper
 • 3 eetlepel sesamzaadjes

Dressing:

 • 2 eetlepel sojasaus
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel limoensap

 

makkelijke salade met wortel

 

Bereiding

 1. Kruid de vega kip met de paprikapoeder, beetje peper en zout en bak in een beetje olie in ongeveer 8 a 10 minuten krokant.
 2. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes licht bruin en zet even apart.
 3. Maak de dressing door de sojasaus, honing en limoensap te mengen. Proef of je de smaken zo goed vind en voeg anders meer honing of limoensap toe naar smaak.
 4. Doe de slamix en de wortel julienne in een schaal, verdeel hierover de krokant gebakken kip en verdeel de sesamzaadjes over de salade. Serveer de dressing apart of meng deze er doorheen, maar net wat je wil. En de makkelijke salade met wortel en vega kip is klaar!

 

makkelijke salade met wortel

 

Tips
 • Wil jij de salade nog meer vullend maken? Voeg dan bijvoorbeeld sojabonen en komkommer toe!
 • De salade bewaren voor de volgende dag? Bewaar dan de slamix en wortel in een bakje, maar bewaar de sesamzaadjes, dressing en kip even apart. Op het laatste moment toevoegen en klaar om te eten. Deze makkelijke salade is ook lekker wanneer de vega kip is afgekoeld.

 

 

 

Ga jij deze makkelijke salade met wortel en vega kip proberen? 

 

 

Nog meer salades bekijken? Je kan alle salades hier terug vinden!

 

 

 

 

4 Replies to “Makkelijke salade met wortel en (vega)kip!”

 1. Heerlijk recept! Slimme tip van de voorgesneden wortelreepjes, altijd een hels karwei om dit zelf te snijden zonder foodprocessor.

 2. Oei klinkt lekker!

 3. Lekker zeg! Ik ben dol op salades.

 4. […] had vanavond zin in een super makkelijke maaltijd en maakte het recept voor deze maaltijd salade met vega kip. Ik vergat een foto te maken dus daarom even de foto van het […]

Geef een antwoord