Mango ijsjes maken

mango ijsjes maken

IJs, ijs, ijs. I loooveeee ijs! Op mijn instagram deelde ik al een aantal keer een post met ijsjes en de bijbehorende calorieën. Maar je kan natuurlijk ook heel makkelijk zelf ijsjes maken! Jaren geleden maakte ik vaak waterijsjes voor mijn kinderen door gewoon wat ranja of iets dergelijks in te vriezen. Maar ik dacht, dát kan lekkerder! Ik maakte deze mango ijsjes en echt deze moet je proberen!

 

Mango ijsjes maken

Om zelf mango ijsjes te maken heb je maar 3 ingrediënten nodig, namelijk mango, een beetje siroop en water. Makkelijk toch. Ik gebruik zelf de hele basic ijsvormpjes van de IKEA. Maar je kan elk soort ijsvormpje gebruiken die je wil. Voor deze ijsjes gebruik ik een verse mango omdat ik het niet zo’n lekker idee vond om bevroren mango te ontdooien, pureren en daarna weer in te vriezen. Om de ijsjes lekker zoet te maken voegde ik er een klein beetje sinasappel siroop aan toe. Ik gebruik de sinasappel ranja van Albert Heijn huismerk, en dan de allergoedkoopste. Die vinden ik zelf, en mijn kinderen ook, het allerlekkerste. Daarbij bevat deze minder suiker dan de normale versie en dus minder calorieën, mocht je daar op letten. Oké, genoeg gekletst, let’s make some icecreaaaaaammmmm!

 

mango ijsjes maken

 

Een mango ijsje bevat 33 calorieën per stuk

 

Dit recept is voor 6 ijsjes

Ingrediënten

  • 1 verse mango
  • 20 ml ranja in de smaak sinasappel (onverdund)
  • 60 ml water

 

mango ijsjes maken

 

Bereiding

  1. Schil de mango en snij deze in blokjes. Doe vervolgens in een maat beker of in de blender.
  2. Voeg hier 20 ml onverdunde ranja aan toe samen met 60 ml water.
  3. Pureer nu tot een gladde massa.
  4. Verdeel het mango mengsel over de 6 ijsvormpjes en zet deze nu minimaal 1 nacht in de vriezer.
  5. Klaar zijn je lekkere zelfgemaakte mango ijsjes!

 

mango ijsjes maken

 

—–

 

Ga jij deze makkelijke mango ijsjes maken? Laat het dan vooral even weten op instagram! Je kan mij vinden onder @easydailyfoodcom!

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022