Mango ijsjes maken

mango ijsjes maken

IJs, ijs, ijs. I loooveeee ijs! Op mijn instagram deelde ik al een aantal keer een post met ijsjes en de bijbehorende calorieën. Maar je kan natuurlijk ook heel makkelijk zelf ijsjes maken! Jaren geleden maakte ik vaak waterijsjes voor mijn kinderen door gewoon wat ranja of iets dergelijks in te vriezen. Maar ik dacht, dát kan lekkerder! Ik maakte deze mango ijsjes en echt deze moet je proberen!

 

Mango ijsjes maken

Om zelf mango ijsjes te maken heb je maar 3 ingrediënten nodig, namelijk mango, een beetje siroop en water. Makkelijk toch. Ik gebruik zelf de hele basic ijsvormpjes van de IKEA. Maar je kan elk soort ijsvormpje gebruiken die je wil. Voor deze ijsjes gebruik ik een verse mango omdat ik het niet zo’n lekker idee vond om bevroren mango te ontdooien, pureren en daarna weer in te vriezen. Om de ijsjes lekker zoet te maken voegde ik er een klein beetje sinasappel siroop aan toe. Ik gebruik de sinasappel ranja van Albert Heijn huismerk, en dan de allergoedkoopste. Die vinden ik zelf, en mijn kinderen ook, het allerlekkerste. Daarbij bevat deze minder suiker dan de normale versie en dus minder calorieën, mocht je daar op letten. Oké, genoeg gekletst, let’s make some icecreaaaaaammmmm!

 

mango ijsjes maken

 

Een mango ijsje bevat 33 calorieën per stuk

 

Dit recept is voor 6 ijsjes

Ingrediënten

  • 1 verse mango
  • 20 ml ranja in de smaak sinasappel (onverdund)
  • 60 ml water

 

mango ijsjes maken

 

Bereiding

  1. Schil de mango en snij deze in blokjes. Doe vervolgens in een maat beker of in de blender.
  2. Voeg hier 20 ml onverdunde ranja aan toe samen met 60 ml water.
  3. Pureer nu tot een gladde massa.
  4. Verdeel het mango mengsel over de 6 ijsvormpjes en zet deze nu minimaal 1 nacht in de vriezer.
  5. Klaar zijn je lekkere zelfgemaakte mango ijsjes!

 

mango ijsjes maken

 

—–

 

Ga jij deze makkelijke mango ijsjes maken? Laat het dan vooral even weten op instagram! Je kan mij vinden onder @easydailyfoodcom!

 

 

easy daily food

Welkom op mijn website!

Ik ben Marijke, dol op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten. Van verrukkelijke tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Gezond eten is allesbehalve saai. Ontdek mijn lekkere recepten en afvaltips hier. Meer uitleg over hoe je kan afvallen zonder dieet? Bekijk dan mijn webshop!

Zoek je een recept? Gebruik de handige zoekbalk. Van ontbijt tot zalige desserts, hier vind je het.

Leun achterover, laat je inspireren en geniet!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022