Mealpreppen, ontbijt, lunch & avond eten!

mealpreppen ontbijt lunch avond eten

Een paar weken geleden kon je lezen hoe Anne is begonnen met mealpreppen. Waarom ze er mee gestart is en wat de voor en nadelen zijn. Dit kan je hier nalezen. Vandaag verteld Anne hoe ze een planning maakt voor ontbijt, lunch en het avond eten!

 

 

Mealprep: Een nieuwe week met nieuwe recepten!

Mealpreppen is een hoop werk en laatste tijd ben ik daar niet goed aan toe gekomen. Onverwachts ging ik tijdens lunchtijd op pad of at ik ‘s avonds mee met vrienden of mijn ouders! Echter in een week waar ik geen tot weinig plannen heb, probeer ik nog te mealpreppen! Zo ook deze week! Ik heb deze week mijn lunch en avondmaaltijden koolhydraatarm gemaakt en mijn ontbijt niet omdat hier fruit bij zit (wel erg lekker…!)

 

Ontbijt
mealpreppen-ontbijt-lunch-avondeten

Voor ontbijt ben ik smoothies gaan mealpreppen. Dit heb ik gedaan door verschillende variaties te maken met een vaste basis. Hierdoor heb je een halve liter smoothie die goed vullend is! Ik gebruik de zipzap zakjes van de Lidl om ze in te vriezen! Snij de vruchten al in plakjes, zodat ze sneller en makkelijker kunnen ontdooien!

Wat mealprep je?

–       100gram spinazie met een halve banaan, 40gram mango en 40gram aardbeien (x2)

–       100gram spinazie met een hele banaan en 60gram ananas (x2)

Haal ‘s ochtends een zakje uit de vriezer. Als je een goede blender/keukenmachine hebt, kun je de inhoud van het zakje direct in de blender/keukenmachine doen. In mijn geval laat ik het zakje al even 15-30 min ontdooien voordat ik de inhoud in de blender doe. Voeg ook 2el griekse yoghurt toe en 100ml water. Zelf voeg ik er nog een scheutje Sweet Bee aan toe. Dit is suikervrije honing. Je kunt er ook voor kiezen om normale honing erbij te doen!

 

Lunch
mealpreppen-ontbijt-lunch-avondeten

Voor mijn lunch heb ik gekozen voor een warme lunch met groenten i.p.v. een koude salade. Ditmaal een variant van mijn broccolitaart recept maar dan met mozzarella en walnoten erdoorheen.

Ingrediënten voor 2 bakjes:

  • 1 broccoli
  • 4 eieren
  • 200ml slagroom
  • 1 mozzarella bol
  • 60gram walnoten
  • 1el italiaanse kruiden
  • 1tl knoflookpoeder
  • zout & peper naar wens

Bereiding

Snij de broccoli in kleine roosjes en leg deze in een grote ovenschotel. Kluts de eieren samen met slagroom en de kruiden goed door. Schenk inhoud over broccoli. Verdeel vervolgens de mozzarella in kleine stukjes over de ovenschotel en maak af door de walnoten ook te verdelen. Bak vervolgens voor 45min in de oven op 180graden hete lucht. Je kan hem daarna in tweeën verdelen en in bakjes bewaren. Warm in de magnetron op. P.s koud is hij ook lekker!

 

Avondeten

Voor het avondeten heb ik twee ovenschotels gemaakt, snel en makkelijk gemaakt en je kan alles tegelijk in de oven zetten! Dit is fijn, want dan sta je niet heel de middag in de keuken! Recept komt van Tasted van Facebook. Recept kan je hier vinden: http://bzfd.it/2rvJ9sa

mealpreppen-ontbijt-lunch-avondeten

Schaal 1 heb ik gecombineerd met een salade. Je kan hem ook combineren met bloemkoolrijst of courgetti als je het koolhydraatarm wil houden! Anders kan je er rijst, quinoa of aardappels bij eten!

 

mealpreppen-ontbijt-lunch-avondeten

Schaal 2 heb ik niet gecombineerd met iets, maar dat kwam omdat ik ook niet veel honger had die dag. De groente combinatie met vleesje was voor mij voldoende! Ik kan mij voorstellen dat dit voor bijvoorbeeld mannen niet voldoende zal zijn, zij zouden er ook bloemkoolrijst bij kunnen eten! Mochten er wel koolhydraten gegeten worden, denk dan aan aardappeltjes!

 

Tips
  • Bewaar de sausjes van de avondeten in een afgedekt bakje en giet dit niet al over het eten heen. Dan wordt je eten snel een ‘prutje’ en dat is zonde!
  • Warme maaltijden opwarmen in de magnetron volle vermogen 2-3 minuten.

 

Slotwoord

Dit was weer een mealprep week voor mij! Ik hoop dat ik mensen heb kunnen inspireren met het mealpreppen! Je hoeft natuurlijk niet alle maaltijden te mealpreppen! Alleen je ontbijtsmoothies of juist een lunchbox maken kan al voldoende zijn om meer variatie in je voeding te krijgen!

 

Veel liefs,

Anne

 

Meer lezen over mealpreppen? Hier deelde Anne al 4 lekkere en makkelijke recepten. Natuurlijk kan je Anne ook volgen op haar Facebookpagina, waar zij al haar recepten deelt!

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022