Meer sap uit je citroen? Dat doe je zo..

meer sap uit je citroen
Een tijd lang dronk ik elke ochtend een glas lauw water met een flinke scheut vers citroen sap. Dit is goed voor de spijsvertering en om o.a. je huid een oppepper te geven. Maar goed, zoals met zoveel dingen, ik vergeet zo’n gewoonte na een tijdje en besef mij dus nu pas dat ik het al heel lang niet meer doe. Maar goed. Mijn grote ergernis was altijd dat ik een duur netje citroenen kocht, ze zijn nou eenmaal niet goedkoop, en dat er vervolgens bijna geen sap uit kwam. Ik heb toen veel verschillende tips opgezocht en heb de beste 3 hier voor je neer gezet!

 

Meer sap uit je citroen halen doe je zo

 

1. Anders snijden

Meestal snij je een citroen recht door het midden. De ‘puntjes’ zitten dan aan elke helft. Maar om meer sap uit je citroen te halen kan je de citroen in de lengte door midden snijden. Dus van ‘puntje’ tot ‘puntje’. Hoe het precies kan weet ik niet, maar het werkt wel!

 

2. Gebruik een magnetron!

Een magnetron? Ja, stop de citroen ongeveer 15 seconden in de magnetron en je krijgt veel meer sap uit je citroen. Heeft te maken met het feit dat de binnenkant soepeler wordt door de warmte en het sap makkelijker los laat.

 

3. Kracht zetten

Druk de citroen op het aanrecht en rol heen en weer terwijl je er wat druk op uitoefent. Hierdoor word het vruchtvlees losser waardoor je meer sap krijgt.

 

 

Dit waren mijn tips om meer sap uit je citroen te halen. Heb je ook een goede tip? Laat het hieronder dan zeker even weten!

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022