Menu van de week #10

Deze week begon met 2 prachtige zonnige dagen maar daarna was de zon helaas minder aanwezig. Altijd zo jammer als je net dat zomer-gevoel te pakken hebt en je daarna weer lange broeken en sokken een moet. Maar goed. Omdat het wat minder mooi weer was besloot ik op een oude vertrouwde ovenschotel weer eens te maken! Verder was het deze week mijn bedoeling om eindelijk eens de voorraadkast en vriezer leeg (of nou ja, leger). Dit is niet helemaal gelukt maar alle beetjes helpen ;)..

 

Maandag

menu van de week

Pasta! Het was alweer even geleden dat wij pasta hadden gegeten. Ik had nog een courgette liggen, paprika’s en tomaatjes. Nou bleek de courgette tijdens het snijden absoluut niet lekker meer, dus het werd dit magere pasta’tje met groene pesto.

 

Dinsdag

menu van de week

Bijna elke week eten wij wel eens aardappelblokjes/schijfjes/krieltjes met groente en een vega burger of vis. Zo ook deze week! Aardappelwokjes met een oosterse schrijf. Daarbij groente uit de diepvries die ik ooit gekocht had waar nog een beetje in zat, broccoli en spruitjes. Niet de lekkerste maaltijd ooit maar de vriezer is alvast een stukje leger ;).

 

Woensdag

menu van de week

Ik was koos-inspiratieloos voor het avond eten vandaag en vroeg mijn vriend wat hij wilde eten. Hij koos voor deze Mexcicaanse nacho ovenschotel. Zooooo lekker. Al at ik er deze keer behoorlijk wat extra nacho’s bij maar ok, kan best voor een keer. Ook maken? Het recept kan je hier vinden! Wist je trouwens dat je geraspte kaas gewoon in de vriezer kan bewaren? Je gebruikt vaak een half zakje en de andere helft blijft niet lang goed in de koelkast. Gewoon het halve zakje in vriezen en je kan het de volgende week weer gebruiken. Handig!

 

Donderdag

menu van de week

Ik had nog zakje thaise groene curry pasta liggen die ooit in een kerstpakket zat (nee nog niet over datum haha). Besloot er wokgroente, kokosmelk en noodles bij te maken. Kennelijk had ik de noodles te lang gekookt want het was een grote drap geworden. Ieeeuww.. Daarom alleen het ei en de groente opgegeten.

 

Vrijdag

menu van de week

Het was alweer even geleden dat wij pannenkoeken hadden gegeten en omdat vrijdag eigenlijk gewoon bij het weekend hoort, aten we vanavond lekker pannenkoeken! Sinds ik deze gezondere pannenkoeken maak vind ik het echt ontzettend lekker om te eten want er zit zo veel meer smaak aan!

 

Zaterdag

menu van de week

De verse pasta was deze week in de bonus bij de AH en die vind ik altijd super lekker. Daarbij is het binnen 10 minuten klaar, dus altijd een goed idee. Ik nam deze groene pasta mee die gevuld is met spinazie en ricotta. Daarbij maakte ik een sausje van wat bevroren spinazieblokjes, ui, knoflook, Italiaanse kruiden, een rode paprika en groene pesto. Erover een flinke laag Parmezaanse kaas, zooo lekker!

 

Zondag

menu van de week

Vandaag vierde mijn vader zijn verjaardag en gingen we daar koffie drinken met taart, daarna borrelen met lekkere hapjes dus we zaten al aardig vol. Toen we thuis kwamen nog even een snelle tosti gegeten, lekker makkelijk en was voor vanavond, na al dat lekkers, wel voldoende!

 

Dit was het weekmenu van deze week!

 

Volg jij EASYDAILYFOOD al op social Media?
FacebookTwitterPinterestInstagram

 

Dit vind je misschien ook leuk..