Menu van de week #13

menu van de week

Afgelopen week was het dan eindelijk echt zomer, heerlijk! Heeft bij jou de BBQ meerdere keren aangestaan? Zelf heb ik geen barbecue maar wij hebben wel lekker gegeten! Halverwege de week moest ik naar de tandarts, ennnn ik zal je de details besparen maar dit ging nogal mis. Hierdoor kon ik de tweede helft van de week bijna alleen maar vloeibaar eten. Inmiddels gaat het ietsje beter maar het menu is daarom niet het beste week menu ooit 🙂

 

Maandag

menu van de week

Pastasalade is altijd een goed idee als je het mij vraagt. Deze avond kwam mijn vriend laat thuis uit het werk. Dan is een pastasalade echt ideaal. Mijn dochter en ik hadden al gegeten en toen mijn vriend thuis kwam kon hij zo een bakje eten uit de koelkast pakken. Niks opwarmen, zo aan tafel. Het recept voor deze makkelijke pastasalade kwam afgelopen vrijdag online en kan je hier terug vinden!

 

Dinsdag

menu van de week

Het lijkt op deze foto alsof ik bijna niks eet maar dit bord is echt enorm groot. Wij aten sperzieboontjes, een vega snitzel en gebakkenpaprika met kruiden en blokjes zoete aardappel. Simpel, makkelijk en snel klaar. Daar hou ik van!

 

Woensdag

menu van de week

Vandaag was het bloedje heet en ik had daarom weinig zin om te koken. Ik haalde daarom deze tacovulling uit de vriezer, die over was van de vorige keer. Sneed er wat extra paprika’s bij en maakte een simpele limoen dressing met Griekse yoghurt. De taco bootjes vullen met de vulling, gezonde saus erover en je weet niet wat je proeft. Zo lekker!

 

Donderdag

 

Vandaag was een beetje een rot dag. Ik moest namelijk naar de tandarts en die afspraak liep iiiiiets anders dan gepland. Ik zal je de details besparen maar ik kon hierdoor de hele dag niks eten, alleen drinken. Mijn ‘avond eten’ was dan ook fruit gepureerd met Griekse yoghurt en veel water om het te verdunnen haha. Ik ben vergeten om er een foto van te maken. Maar ik ga er maar even van uit dat je dit toch niet na gaat maken voor je eigen weekmenu haha.

 

Vrijdag

menu van de week

Vandaag leek het iets beter te gaan en ik besloot een nieuw recept te maken. Parel couscous met veel groente en krokante falafel. Lekker en snel klaar. Helaas heb ik er niet zoveel van gegeten omdat ik toch nog niet kan kauwen, maar goed, wát ik heb geproefd was heel lekker haha. Het recept komt natuurlijk snel online want dit is echt zo’n gerechtje die je naar je eigen smaak kan aanpassen.

 

Zaterdag

menu van de week

Vandaag gingen we voor makkelijk en snel. Er werd bij ons in een tuin een nieuwe schutting gemaakt en iedereen was daarom aan het eind van de dag moe, ik besloot om kant-en-klare-pannen koeken te halen (ja echt waar haha). Binnen 10 seconden op tafel ;). Voor mijzelf had ik een kant-en-klare salade gekocht bij de AH maar die at ik uiteindelijk niet op omdat ik nog veel last had met kauwen. Ik at daarom 1 pannenkoek (niet echt lekker maar goed) en een beetje yoghurt.

 

Zondag

menu van de week

Ook vandaag werd er druk geklust aan onze nieuwe schutting. Tussen de middag aten wij home-made broodjes gezond, wat een behoorlijke lunch was. En eind van de middag gingen wij nog even kijken bij ‘Drachten proeft’. Een food event in het kleine dorp waar ik woon. Hier aten wij een biologisch patatje, ja ja bestaat echt. Was lekker!

 

Dit was ons menu van de afgelopen week! Heb jij nog een perfect ‘warm-weer-gerecht’ dat ik moet proberen? Aan de vooruitzichten te zien blijft het komende week mooi weer, jeeej!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk..