Menu van de week #5

Dit weekmenu staat weer vol met lekkere en makkelijke gerechten die binnen no-time klaar zijn. Zo aten wij wéér de thaise kokossoep en maakte ik een nieuw quinoa recept voor een andere blogger. Ook was onze mini-me jarig en mocht zij kiezen wat ze wou eten. Je kan waarschijnlijk wel raden wat ze wou eten? Benieuwd naar wat wij allemaal gegeten hebben of gewoon opzoek naar een beetje inspiratie? Kijk mee naar het menu van de week #5.

 

Maandag

menu van de week

We beginnen de week met een AVG’tje (aardappels, vlees en groente) maar dan anders. Namelijk krieltjes met een vega schnitzel en een salade! Ik maakte een simpele en magere dressing van Griekse yoghurt een beetje mayo en een beetje mosterd. Super lekker!

 

Dinsdag

menu van de week

Volgens mij komt deze thaise kokossoep inmiddels in elk weekmenu voor. Het is dan ook zo ontzettend lekker, zelfs onze mini-me vind het heerlijk. Daarbij is het letterlijk in 10 minuten klaar. Als dat geen succes recept is weet ik het ook niet meer! Ik gok dat wij dit elke 2 weken wel een keer eten. Vandaar dat deze zo vaak voorbij komt.

 

Woensdag

menu van de week

Het was alweer even geleden dat ik quinoa had gegeten. Voor een andere blog bedacht ik dit makkelijke recept voor de lekkerste quinoa salade die ik tot nu toe heb gegeten. Binnenkort staat het recept ook op mijn blog online!

 

Donderdag

menu van de week

Ik ben gek op taco’s. Zo lekker en makkelijk. Ik maakte een vulling met veel bonen, vega gehakt mais en kruiden. Daarbij maakte ik een super lekkere dressing/saus van Griekse yoghurt met limoen.

 

Vrijdag

menu van de week

Bijna dezelfde foto als gister en dat klopt. Ik maak altijd extra veel vulling om in te vriezen. Maar aangezien wij nog 6 taco’s over hadden uit de verpakking en deze niet zo lang knapperig blijven aten wij het vandaag gewoon nog een keer. Geen straf als het eten zo lekker is!

 

Zaterdag

menu van de week

Het lijkt aangebrand maar dat is het niet. Die donkere stukjes zijn vega-wokreepjes gemarineerd in sojasaus, vandaar de donkere kleur. Verder aten we noodles met home-made zoet zure saus en groente. Het was de eerste keer dat ik zelf zoet-zure saus maakte en het smaakte heel lekker!

 

Zondag

menu van de week

Vorige week zondag was onze mini-me jarig en werd alweer 3 jaar! Als je jarig bent mag je natuurlijk kiezen wat je wil eten en ze koos voor pannenkoeken. Sinds ik deze gezondere pannenkoeken maak vind ik het zelf ook geen straf om deze te eten. Ze zijn namelijk super lekker!

 

Heb jij deze week nog iets lekkers gegeten wat ik ook moet proberen? Altijd leuk om te horen wat jouw favoriete gerecht is!

 

Volg jij EASYDAILYFOOD al op social Media?
FacebookTwitterPinterestInstagram

 

Dit vind je misschien ook leuk..