Menu van de week #9

De afgelopen week heb ik weer foto’s gemaakt van mijn avond eten. Normaal gesproken deel ik om de week op maandag een weekmenu. Maar aangezien ik mij vergist had en dit weekmenu al had gemaakt besloot ik gewoon een extra weekmenu toe te voegen! Altijd handig een beetje extra inspiratie toch?

 

Maandag

menu van de week

Wij begonnen de week met mihoen met wokgroente, dunne omelet en vega wokblokjes van de AH. Gezond, lekker en makkelijk begin van de week. De woksaus heb ik gemaakt door knoflook, rijstazijn, ketjap, honing, gemberpoeder en gedroogde koriander te mixen tot een sausje. Dit heb ik allemaal standaard in huis (dat heeft niet iedereen, dat weet ik) maar je kan ook heel simpel een beetje ketjap met sambal wokken en daar de groente en mihoen in wokken. Lekker en goedkoop sausje!

 

Dinsdag

menu van de week

Ik deed boodschappen bij de Lidl en zag deze gemarineerde zalm. Daar had ik zo veel zin in, dus vanavond gemarineerde zalm, mini krieltjes (zijn lekker snel klaar) en veel broccoli!

 

Woensdag

menu van de week

Ik had allemaal verschillende dingen bedacht die ik deze avond wou maken. Tijdens het koken nog 2x van idee gewisseld (ja echt waar) en toen was ik de kluts kwijt haha. Daarom de courgette maar uitgehold en van de overige ingrediënten een mix gemaakt. Toch nog erg lekker geworden! De vulling is gemaakt van zoete aardappelblokjes, champignons, tomaat, paprika en allemaal kruiden. Super lekker!

 

Donderdag

Vandaag had ik geen zin om te koken. Ik was moe (en lui) en belde mijn vriend of hij patat mee wilde nemen uit zijn werk. Mini-me blij, vriend blij en ik hoefde een keer niet te koken. Win-win haha. Helaas vergeten om een foto te maken.

 

Vrijdag

menu van de week

Op de gezonde tour met een grote salade van rucola, veldsla, paprika, doperwten, tomaat en avocado. Daarbij een van mijn favoriete vega burgers, de vega snitzel van de AH!

 

Zaterdag

vega naan pizza

Wat was het fantastisch weer vandaag zeg. Bloedje heet. Wanneer het zo warm is heb ik geen zin om lang in de keuken te staan. Ik besloot een nieuw recept te proberen, makkelijke vega pizza’s. In 10 minuten gemaakt, dan nog maar 15 minuutjes in de oven en je kan heerlijk genieten van een lekkere pizza. Het recept komt deze maand online!

 

Zondag

menu van de week

Ook vandaag was het weer echt fantastisch, de hele dag vol zon! ‘s middags hadden wij al geborreld met vrienden en lekkere hapjes dus ik had niet heel erg honger meer. Als avond eten maakte ik een lekkere en simpele champignonsoep met een stokbroodje. Het was de allereerste keer dat ik champignonsoep had gemaakt en hij was echt super lekker. Recept binnenkort natuurlijk ook online. Al vraag ik mij af of er wel meer mensen zijn zoals ik, die soep eten in de zomer haha.

 

Dit was het weekmenu van deze week! Heb jij deze week nog iets lekkers gegeten wat ik moet uit proberen?

 

Volg jij EASYDAILYFOOD al op social Media?
FacebookTwitterPinterestInstagram

 

Dit vind je misschien ook leuk..