Menu van de week #14 (op de gezonde tour)

menu van de week

Soms heb je zo’n moment dat je denkt, ja nu ga ik echt even mijn best doen. Nou dat had ik deze week. Elke avond maaltijd bestond grotendeels uit groente, salades en ander gezonde dingen. Lekker om af en toe een soort van balans weekje in te lassen. Zo at ik de laatste tijd, ongemerkt, bijna elke avond een bakje vla, terwijl ik dit eigenlijk helemaal niet lekker vind! Dat is natuurlijk onzin. Deze week daarom even alles op de schop en een lekker en (extra) gezond weekmenu!

 

Maandag

menu van de week

Dit bord ziet er misschien een beetje vreemd uit. Ik maakte een soort couscous door een bloemkool in een hakmolentje fijn te hakken. Dit wokte ik kort met paprika, champignons en wat kruiden. Daarnaast ligt quinoa, gegrilde courgette en gesneden tomaten met een beetje zout erop. Het donkere ‘sausje’ wat over de bloemkool ‘couscous’ ligt is balsamico creme. Na deze maaltijd zat ik echt bomvol!

 

Dinsdag

menu van de week

Het was al een hele tijd geleden dat ik vis had gegeten en vanavond besloot ik lekkere verse zalm te eten. Zo.ontzettend.lekker! Paar aardappeltjes erbij met Italiaanse kruiden en een salade van rucola, komkommer, paprika en tomaat. Op het bord paste niet meer salade maar ik schepte 2x flink wat salade op. Gek op salades!

 

Woensdag

menu van de week

Ik had zin in een lichte maaltijd want ik had overdag al wat meer koekjes gegeten dan goed voor mij was ;). Daarom vanavond deze vegetarische noodles soep. Het recept kan je hier vinden. Dit keer een beetje aangepast en mihoen gebruikt en een beetje extra sojasaus. Lekker en makkelijk!

 

Donderdag

menu van de week

Ook vandaag weer een maaltijd die voornamelijk uit groente bestaat. Gevulde courgette met tonijn, tomaat, ui en een beetje geraspte kaas. Het recept voor deze makkelijke gevulde courgette kan je hier vinden!

 

Vrijdag

menu van de week

Vanavond aten wij heeeeel veel groente met een beetje pasta en Parmezaanse kaas. Ik bakte een courgette, paprika en halve broccoli samen met ui en knoflook en tomatenpuree. Beetje kruiden erover. Dit verdelen over de borden, beetje pasta eroverheen met een beetje pesto. Lekker en simpel en gezond!

 

Zaterdag

menu van de week

Zaterdag zijn wij een dagje naar een pretpark geweest, Drouwenerzand. Super leuk voor onze dochter van 3. Je betaald een entree prijs en hier zit het eten en drinken bij. Hoewel er mensen waren op dit park die letterlijk elke 2 uur een volledig snack menu naar binnen werkten, hebben wij het netjes gehouden haha. Een patatje en ijs! Toen wij ’s avonds thuis kwamen aten wij gewoon brood omdat wij ’s middags al patat hadden gegeten. Ik smeerde er mijn favoriete combinatie op, pindakaas met hagelslag :).

 

Zondag

menu van de week

We sluiten de week af met gezonde patatjes, namelijk friet gemaakt van zoete aardappel en gebakken in de oven. Eindelijk is het gelukt om ze lekker crunchy te krijgen. Allemaal dankzij de fantastisch tips in deze blog van Eef! Daarbij gekookte broccoli en wortel. Ik moet zeggen dat ik hierna nog niet erg vol zat dus ik at dit keer als ’toetje’ en bak magere Griekse yoghurt!

 

Dit was het menu van de afgelopen week alweer!