Mini quiche

mini quiche

Ik dacht altijd dat ik geen quiche lustte maar dat was voordat ik ze zelf had gemaakt. Een quiche uit de winkel smaakt vaak een beetje ‘plastic’ als je snapt wat ik bedoel. Deze mini quiche maak je erg simpel met blader deeg en je kan heel makkelijk zelf kiezen hoeveel je gaat maken.

 

mini quiche

 

Recept is voor 3 mini quiches

Nodig: muffin tray, deegroller of bijvoorbeeld een fles om mee te rollen

 

Ingrediënten

 • 2 bladerdeeg vellen (uit de vriezer)
 • 1 ei
 • scheutje room
 • 2 eetlepel doperwten (uit diepvries)
 • 1/2 paprika
 • paar cherrytomaatjes
 • geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas)
 • peper en zout

 

Bereiding

 1. Zet de oven aan op 220 graden en leg de bevroren doperwten in een bakje en giet hier een laagje kokend water over, zet apart.
 2. Snij een zo groot mogelijk rondje uit het bladerdeeg, doe dit bij beide plakken. Van het deeg wat je nu overhebt kan je nog een rondje uitrollen met een deegroller.
 3. Vet de muffintray (heel) goed in met boter en leg de bladerdeeg rondjes in de muffin vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem, héél belangrijk!
 4. Klop het ei samen met de room, peper en zout los met een vork. Giet de doperwten af, snij de tomaatjes en de paprika in kleine stukjes en roer door het ei mengsel. Vul de bladerdeeg rondjes nu tot deze 2/3 vol zijn. Rasp er een beetje kaas overheen en zet ongeveer 20 minuten in de oven.

De mini quiche is klaar als de boven kant mooi gekleurd is. Laat ze kort afkoelen voordat je ze uit de muffintray haalt. De onderkant van de mini quiche blijft iets lichter van kleur maar moet wel ‘stevig’ zijn!

 

mini quiche

 

Je kan deze mini quiches prima een dag van te voren maken. Maak ze dan helemaal klaar zoals hierboven beschreven, laat ze helemaal afkoelen en zet ze dan in de koelkast. De volgende dag zet je de oven aan op 180 graden, zet de mini quiches meteen in de oven en wacht ongeveer 20 minuutjes.

Maak jij wel eens zelf een quiche?

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop