Mojito cocktail recept

mojito maken

De Mojito is een van de bekendste cocktails ter wereld. Iedereen die het eerst een cocktail besteld zal al snel roepen ‘doe dan maar een Mojito’! In een gemiddelde club of bar betaal je zomaar 10/15 euro voor deze cocktail. Op zich niet heel gek, omdat er limoensap en munt in gaat, wat niet heel goedkoop is. Maar wat je misschien niet wist is dat deze cocktail super simpel is om zelf te maken! Het makkelijke mojito cocktail recept wordt je nieuwe favoriete zomer drankje!

mojito maken

 

Je hebt voor deze Mojito cocktail een stevig lang glas nodig, recept is voor 1 grote cocktail..

Ingrediënten

 • witte rum, bijvoorbeeld Bacardi
 • 1 limoen
 • 10 munt blaadjes
 • 2 theelepel rietsuiker
 • spa rood
 • gecrushed ijs

 

mojito maken

 

Bereiding

 1. Begin met het maken van gecrushed ijs (gecrushed ijs zijn kleine ijssnippers). Je kan dit soms kant en klaar in de supermarkt kopen. Is dit niet het geval dan kan je in een stevige blender ijsblokjes kapot maken. Doe dan een aantal per keer tot je ongeveer een glas vol ijs hebt.
 2. Snij de limoen door midden, knijp het sap uit de halve limoen in het glas. Je moet ongeveer 0,5 tot 1cm sap hebben. Heb je te weinig? Knijp dan de andere helft ook uit boven het glas.
 3. Voeg 2 theelepels rietsuiker toe aan het limoensap en schenk hierbij ongeveer 1cm rum (komt niet heel precies, is ongeveer een vinger dikte).
 4. Gebruik nu +/- 10 muntblaadjes. Kneus de blaadjes (leg ze bijvoorbeeld op een snijplank en geef er met iets hards een mep op). Voeg de muntblaadjes toe aan het glas en roer door elkaar met een lepel.
 5. Vul je glas nu met gecrushed ijs. Schenk hierover heen de spa rood tot je glas helemaal vol is. Drink deze cocktail met een rietje, zo kan je tijdens het drinken ook roeren om de smaken door elkaar te blijven mengen.

 

mojito maken

 

Had jij gedacht dat het Mojito cocktail recept zo makkelijk zou zijn?

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop