Monchou taartjes (Foodblogswap)

monchou taartjes

Deze maand doe ik voor het eerst mee met de Foodblog swap. Het idee is dat een groep Foodbloggers (en dat zijn er veel) allemaal een andere food blog toegewezen krijgen waarvan je een recept mag koken. Voorwaarde is dat je het recept een beetje aanpast zodat het niet excact hetzelfde is als het origineel.

Ik kreeg voor de Foodblog swap van maart de blog van Sandra Kookt toegewezen. Ik besloot om deze lekkere en super makkelijke monchou taartjes te maken! Er staan namelijk heel weinig zoete taart recepten online (volgens mij zelf niet één 🙂 ). Mooi moment om een echte caloriebom toe te voegen aan mijn blog. Mijn vriend was deze maand jarig en heb de taartjes in handige 1-persoons glazen gemaakt. Geen geknoei en super makkelijke. Kan dus echt niet mis geen deze monchou taartjes!

 

monchou taartjes

 

Ik ben zelf geen fan van de kant en klare vlaaimix die altijd bovenop een monchou taartje gedaan wordt. Ik heb dit vervangen door aardbeien met een beetje vanillesuiker. Zo krijgen de monchou taartjes een lekker fris smaakje!

 

Recept is voor 4 monchou taartjes in een glas

Ingrediënten

 • 75 gram Bastogne koekjes
 • 40 gram boter
 • 100 gram monchou
 • 200 ml slagroom (die je zelf op moet kloppen)
 • 2 eetlepel water
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 150 gram bevroren aardbeien
 • 1 gelatineblaadje

Bereiding

 1. Maal de Bastogne koekjes fijn in een blender of verkruimel ze met je hand. Smelt de boter in een pannetje of magnetron en roer dit door de koekkruimels.
 2. Ontdooi de aardbeien in de magnetron en leg het gelatine blaadje alvast in een bakje met koud water om te weken.
 3. Roer de monchou los in een kom met 2 eetlepel water. Klop de slagroom stijf met 1 zakje vanille suiker. Meng de monchou nu door de slagroom heen.
 4. Pureer de ontdooide aardbeien samen met 1 zakje vanille suiker. Haal het gelatineblaadje uit het water, knijp even uit en gooi het water weg. Doe 1 eetlepel kokendheet water in een bakje, los hier het gelatineblaadje in op. Roer dit nu door de aardbeien puree heen.
 5. Nu kan je het monchou taartje opbouwen! Verdeel de koekkruimmels over de vier glaasjes. Doe hieroverheen een laag van het monchou-slagroom mengsel en verdeel als laatste het aardbeien mengsel over de taartje. Klaar!

 

monchou taartjes

 

Zet de monchou taartjes minimaal 2 uren in de koelkast om op te stijven. Maar je kan deze taartjes ook een dag van te voren maken, dek ze dan even af met een beetje folie!

 

 

Heb jij wel eens een monchou taart gemaakt? Dit was voor mij de eerste keer en ik vond het veel lekkerder dan ik had verwacht!

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop