Noedels met kip en wokgroente (vega)

noedels met kip en wokgroente

Wat eten we vanavond? Ja, dat is een vraag die eeeelke avond niet alleen beantwoord moet worden, maar ook nog eens gekocht en gemaakt moet worden. The struggle is reaaaal. Wanneer ik echt niet weet wat ik moet maken, maak ik vaak een maaltijd met noedels en veel groente. De ene keer met (vega)kip, de andere keer met gekookt ei of iets dergelijks. Ik heb het recept voor je uitgeschreven maar ik kan het bijna geen recept noemen. Ik noem het geen recept omdat het niks bijzonders is. Maar hé hoe vaak eet jij doordeweeks nou echt ‘bijzonder’? Wij niet in ieder geval. Het is vaak een gevalletje ‘snel snel’. Dus daarom deze noedels met kip en wokgroente!

noedels met kip en wokgroente

Noedels met kip en wokgroente

Zoals ik zei kan je dit bijna geen recept noemen. Deze noedels met kip en wokgroente maak je bijna door alles omhoog te gooien en 10 minuten te wachten. Maar ik ga het toch even voor je uitschrijven. Want dit is voor mij en ons gezin echt een maaltijd die wij gemiddeld 1x per week eten. Wanneer je niet van vega kip houdt kan je dit natuurlij vervangen voor echte kip. Maar mijn advies is om écht eens deze vega kip te gebruiken die ik dit keer heb gebruikt, namelijk de sensation filet pieces van Garden Gourmet. Deze zijn zo ontzettend lekker! Heb je geen echte kip voor nodig, echt. Deze maaltijd is per portie 458 calorieën. Mocht je hier niet mee bezig zijn, geen probleem, dan is het nog steeds een lekkere maaltijd om te maken. Maar ook tijdens het afvallen kan je dit heel goed eten. Het zit namelijk boordevol groente en dat is altijd een goed idee. Wat je ook kan doen is er nog een gekookt ei bij doen, of bijvoorbeeld wat crunchie uitjes of bijvoorbeeld kroepoek. Maar net wat je wil.

noedels met kip en wokgroente

Dit recept is per portie 458 calorieën

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten

 • 800 gram Cambodjaanse wokgroente
 • 250 gram soubry noedels
 • 2 verpakkingen sensation filet pieces van Garden Gourmet
 • 1 groentebouillonblokje
 • 6 gram olijfolie
 • 25 ml ketjap manis
 • 10 ml sojasaus
 • 8 gram zwarte sesamzaadjes

Bereiding

 1. Verdeel de olie over 2 pannen, 1 wok en 1 koekenpan. Zet alvast water op voor de noedels.
 2. Wok de groente in 6 minuten tot ze beetgaar zijn.
 3. Verwarm de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
 4. Bak de vega kipstukjes krokant in ongeveer 6 tot 8 minuten.
 5. Noedels klaar? Doe ze bij de groente in de pan en verkruimel er een bouillonblokje over heen. Schenk de dressing eroverheen, roer nog 1 minuut goed door.
 6. Verdeel de vega kip erover en strooi als laatste de sesamzaadjes eroverheen, klaar is je gezonde wokschotel.

noedels met kip en wokgroente

Ga jij deze makkelijke noedels met kip en wokgroente ook maken? Laat het dan vooral even weten op instagram, dat vind ik zo leuk om te zien! Dus tag mij vooral, op instagram heet ik @easydailyfoodcom. Op instagram deel ik ook regelmatig tips dus sowieso leuk als je mij daar wil volgen!

Nog een lekker gerecht maken?

Deze noedels met kip en wokgroente al gemaakt? Probeer dan ook zeker eens gezond fastfood, ik heb een lekker recept voor een pita met gyros! Klik op de foto om het recept te bekijken.

pita met gyros (vega)

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop