Noodles met teriyaki saus en paksoi

makkelijke maaltijd

Ik ben echt gek op noodles. Het is binnen 2 minuten klaar, een beetje groente wokken, een lekker sausje erbij en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd vol groente gemaakt. En dat dus allemaal gewoon binnen 15 minuten! Perfect voor een avond wanneer je geen zin hebt om te koken of gewoon geen tijd hebt. Want na je werk nog een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten kan best een uitdaging zijn. Maar met deze noodles met teriyaki saus en paksoi is dat dus binnen 15 minuten allemaal klaar!

 

Deze noodles zijn trouwens een dag later ook nog steeds super lekker! Dat had je vast niet verwacht heh :). Ik maak deze noodles dus met een hele paksoi en een heel blikje maiskolfjes, in plaats van de helft zoals in dit recept. En wij eten er 2 dagen van. Perfect voor na het werk! Belangrijk is dat je de noodles echt maar heel kort kookt, meestal 2 minuten, dan worden ze ook niet slap en smotsig (geen woord maar je snapt ‘m vast wel haha).

 

noodles met teriyaki saus

 

Recept is voor 2 personen

Ingredi├źnten

  • Noodles voor 2 personen
  • halve paksoi
  • half blikje baby maiskolfjes (dus geen mais korrels)
  • 1 rode ui
  • Teriyaki saus, bijvoorbeeld deze zelfgemaakte versie

 

Bereiding

  1. Snij de paksoi in stukken en leg het witte gedeelte even apart van de groene stukken. Giet de maiskolfjes af en spoel deze goed na. Laat beide even liggen.
  2. Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking (meestal 2 minuten) en spoel af met koud water. Zet apart.
  3. Snij de ui in ringen en doe deze met een beetje olie in een warme wok, voeg hier de witte delen van de paksoi aan toe en wok ongeveer 4 minuten. Snij de maiskolfjes nu in stukken en doe deze samen met het groene deel van de paksoi in de wok en wok dit nog 2 a 3 minuten.
  4. Maak de Teriyaki saus volgens de aanwijzingen in dit recept, en voeg toe aan de groente. Noodles er nog kort bij en de maaltijd is klaar!

 

Tip

Extra lekker met bijvoorbeeld geroosterde sesamzaadjes, een fijn gesneden omelet of bijvoorbeeld gebakken uitjes. Eet smakelijk!

 

noodles met teriyaki saus

 

 

Eet jij regelmatig noodles? Het is zo makkelijk en super snel klaar. Ga jij deze noodles met teriyaki saus en paksoi uitproberen?

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop