OREO overnight oats

OREO overnight oats

Bij het zien van het woord OREO heb je meteen al zin in dit recept toch? Of werkt dat alleen bij mij zo? En wanneer ik dan ook nog zeg dat je dit lekkere ontbijt de avond van te voren kan maken en de volgende ochtend dus extra lang kan snoozen omdat je ontbijt toch al klaar is, jaaaa dan wil jij dit proberen hoor! Of ben ik nu zo irritant-enthousiast dat je meteen denkt, laat dat hele OREO recept maar zitten. Dat kan natuurlijk ook, in dat geval wil ik je alleen even meegeven dat je dit recept echt even moet proberen want het is zoooo lekker (en zooo makkelijk om te maken).

 

OREO overnight oats

 

Wat zijn overnight oats

Nu denk je misschien, wat zijn overnight oats nu weer voor iets? Snap ik! Het is eigenlijk niks meer dan havermout wat een nachtje in de koelkast heeft gestaan terwijl het weekt in water of plantaardige melk. Je maakt het dus de avond van te voren al klaar, zodat je in de ochtend meteen je overnight oats uit de koelkast kan pakken en kan ontbijten. Wanneer je het maakt in een bakje of beker die je kan afsluiten, kan je het ook nog eens zo vanuit de koelkast meenemen naar je werk of studie. Dat maakt overnight oats dus een ideaal ontbijt. Wat ik vaak doe is 2 bakjes met overnight oats klaarmaken, dat is eigenlijk evenveel werk als 1 klaar maken namelijk. En dan heb je binnen 5 minuten 2 ontbijtjes klaar staan waarmee je in de ochtend twee keer tijd bespaart en twee ochtenden je ontbijt al klaar hebt staan. Dit is ook handig wanneer je je calorieën bijhoud in een app. Want dan kan je het ontbijtje kopieëren naar de volgende dag en hoef je het niet meer in te vullen. Handuuuuug!

 

Dit recept bevat 316 calorieën per portie

 

Dit recept is voor 1 portie

Ingrediënten

  • 25 gram havermout
  • 120 gram vanille kwark (ik gebruik die van Melkunie proteïne, zie foto hieronder)
  • 5 gram chiazaad
  • 60 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 2 oreo koekjes

OREO overnight oats

Bereiding

  1. Pak een glazen potje of ander schaaltje/bakje wat je kan afdekken. Meng hierin de havermout met de chiazaad en voeg hier de amandelmelk aan toe.
  2. Roer nu de kwark erdoorheen.
  3. Snij 1 OREO koekje in stukken (niet al te fijn), en roer door het mengsel heen. Zet nu in de koelkast, minimaal 4 uren maar het liefst een hele nacht.
  4. De volgende dag snij/of breek je de 2e OREO in stukjes en verdeel deze over de OREO overnight oats. En genieten maar!

 

OREO overnight oats

Zin in nog meer overnight oats? Klik op deze link om naar de recepten toe te gaan.

 

Ga jij dit recept maken? Laat het mij dan vooral even weten op instagram. Je kan mij vinden onder @easydailyfoodcom. Vind het zo leuk om te zien dat je het hebt gemaakt!

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop