Pepernoten tiramisu (kids- & zwangerproof)

pepernoten tiramisu

Het is bijna zover, de Sinterklaas tijd! Morgen komt Sinterklaas bij ons ‘aan in de stad’. Dit jaar is mijn dochtertje 3,5 en maakt daarom voor het eerste Sinterklaas echt mee. Super leuk. Als je aan Sinterklaas denkt, denk je naast de cadeaus, natuurlijk aan pepernoten!  Elk jaar zie ik pepernoten tiramisu voorbij komen op Pinterest en dit jaar besloot ik om mijn eigen versie te maken.

 

pepernoten tiramisu

Pepernoten tiramisu

Deze overheerlijke pepernoten tiramisu is ontzettend makkelijk om te maken. Het toetje bevat geen rauwe eieren of alcohol en is daarom geschikt voor kinderen en zwangere dames! Ik heb deze pepernoten tiramisu gemaakt met o.a. chocolade melk. Uiteraard kan je ook de standaard (sterkte) koffie gebruiken om de pepernootjes onder te dompelen. Maar net waar je zin in hebt!

 

Tiramisu maken

Ik ben echt dol op Tiramisu. Als je mij al langer volgt op instagram dan weet je dat ik al veel verschillende versies heb gemaakt. Zo maakte ik al eens deze overnight oats Tiramisu waarmee je dus een heerlijk en gezond ontbijtje op tafel zet. En je dus echt met tiramisu kan ontbijten. Zo lekker!  En nu denk je misschien, dat was het. Maar nee, ik maakte ook een gezonde versie van dit welbekende toetje. Deze gezonde tiramisu is eiwitrijk en het perfect gezonde tussendoortje. Dus ben jij, net als ik, gek op Tiramisu? Dan moet jij een van deze recepten zeker eens uitproberen.

 

 

pepernoten tiramisu

Pepernoten tiramisu

Een heerlijke tiramisu gemaakt van pepernoten. Kids en zwangerschaps-proof.
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Toetje
Keuken Italiaans, nederlands
Porties 4 portie

Benodigdheden

 • 4 glaasjes of schaaltjes

Ingrediënten
  

 • een zak pepernoten
 • 250 milliliter mascarpone
 • 200 milliliter verse slagroom (die je nog moet opkloppen)
 • 2 eetlepel suiker
 • theelepel vanille aroma
 • 1 theelepel speculaas/koek kruiden
 • klein pakje chocomelk

Instructies
 

 • Leg in een ondiepe schaal de pepernoten (ongeveer halve zak). Giet hier de chocolademelk overheen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker.
 • Roer in een kommetje de mascarpone ‘los’ met een vork en voeg de vanille en koekkruiden toe. Roer goed door. Schep nu de helft van de slagroom door het mascarpone mengsel en roer goed door elkaar. Goed gemengd? Roer nu de rest van de slagroom ook door het mengsel heen.
 • Maak nu je glaasjes op door onderin een laagje van de pepernoten te leggen die in de chocolademelk hebben gelegen. Schep hierbij echt alleen de pepernoten in het glaasje en niet ook de overige chocolade melk.
 • Schep hier bovenop een laagje van het mascarpone mengsel. Hierop weer een laagje pepernoten, gevolgd door het laatste laagje mascarpone en zet nu afgedekt in de koelkast. Je pepernoten tiramisu is nu zo goed als klaar!
 • Vlak voordat je de pepernoten tiramisu gaat opeten haal je de glaasjes uit de koelkast. Voeg dan nog een paar knapperige pepernoten toe (die dus niet geweekt zijn in chocolademelk) en voeg eventueel een beetje pure chocolade toe. Geniet van je lekkere pepernoten tiramisu.

makkelijke sinterklaas recepten

 

Tiramisu met aardbeien

Heb je door deze tiramisu helemaal zin gekregen in andere Tiramisu recepten? Bovenin deze blog deelde ik al lekkere en makkelijke opties. Maar deze heerlijke aardbeien tiramisu moet je ook echt eens bekijken.

tiramisu met aardbeien

 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop