Pepernoten tiramisu (kids- & zwangerproof)

pepernoten tiramisu

Het is bijna zover, de Sinterklaas tijd! Morgen komt Sinterklaas bij ons ‘aan in de stad’. Dit jaar is mijn dochtertje 3,5 en maakt daarom voor het eerste Sinterklaas echt mee. Super leuk. Als je aan Sinterklaas denkt, denk je naast de cadeaus, natuurlijk aan pepernoten!  Elk jaar zie ik pepernoten tiramisu voorbij komen op Pinterest en dit jaar besloot ik om mijn eigen versie te maken. Het toetje bevat geen rauwe eieren of alcohol en is daarom geschikt voor kinderen en zwangere dames! Ik heb deze pepernoten tiramisu gemaakt met o.a. chocolade melk. Uiteraard kan je ook de standaard (sterkte) koffie gebruiken om de pepernootjes onder te dompelen. Maar net waar je zin in hebt!

 

pepernoten tiramisu

 

 

Recept is voor 4 toetjes

 

Ingrediënten

  • zak pepernoten
  • 250 ml mascarpone (1 verpakking)
  • 200 ml slagroom (zelf nog opkloppen)
  • 2 el suiker
  • 1 theelepel vanille aroma/pasta
  • 1 tl speculaas/koek kruiden
  • klein pakje chocolademelk

 

pepernoten tiramisu

 

Bereiding

  1. Leg in een ondiepe schaal de pepernoten (ongeveer halve zak). Giet hier de chocolademelk overheen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker.
  2. Roer in een kommetje de mascarpone ‘los’ met een vork en voeg de vanille en koekkruiden toe. Roer goed door. Schep nu de helft van de slagroom door het mascarpone mengsel en roer goed door elkaar. Goed gemengd? Roer nu de rest van de slagroom ook door het mengsel heen.
  3. Maak nu je glaasjes op door onderin een laagje van de pepernoten te leggen die in de chocolademelk hebben gelegen. Schep hierbij echt alleen de pepernoten in het glaasje en niet ook de overige chocolade melk. Schep hier bovenop een laagje van het mascarpone mengsel. Hierop weer een laagje pepernoten, gevolgd door het laatste laagje mascarpone en zet nu afgedekt in de koelkast. Je pepernoten tiramisu is nu zo goed als klaar!

 

Vlak voordat je de pepernoten tiramisu gaat opeten haal je de glaasjes uit de koelkast. Voeg dan nog een paar knapperige pepernoten toe (die dus niet geweekt zijn in chocolademelk) en voeg eventueel een beetje pure chocolade toe. Geniet van je lekkere pepernoten tiramisu. Makkelijk om te maken toch?

 

pepernoten tiramisu

 

Heb jij wel eens een pepernoten tiramisu gemaakt? Of maak jij liever een andere tiramisu variant?

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022