Plaattaart met zoete aardappel

plaattaart met zoete aardappel

Toen ik zwanger was van mijn dochter, inmiddels alweer 4 jaar geleden, heb ik voor het laatst een ‘echte’ pizza gegeten. Op de een of andere manier smaakte het mij toen helemaal niet en daarna heb ik nooit weer een afhaal of afbak pizza gegeten. Wat ik wel heel lekker vind is om pizza zelf te maken. Zo weet je precies wat er in zit en kan je de pizza beleggen met alles wat je lekker vind.

De verse pizzadeeg rollen die je in het koel schap kan vinden, maken het maken van een pizza, oftewel plaattaart, super simpel en zo ontzettend lekker. Ik gebruik meestal de speltbodem van het merk Tante Fanny. Niet gesponsord maar gewoon echt ontzettend lekker haha. Dit keer maakte ik een pizza met zoete aardappel, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas. Super lekker, super simpel en met maar heel weinig ingrediënten te maken. Altijd goed toch?

 

plaattaart met zoete aardappel

 

Recept is voor ongeveer 2, 3 personen

Ingrediënten

 • Bladerdeeg/pizzadeeg (rol ligt in het koel schap)
 • zongedroogde tomaat reepjes
 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 rode ui
 • zachte geitenkaas
 • spinazie / rucola

 

plaattaart met zoete aardappel

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de bakplaat er uit. Rol het bladerdeeg nu uit (het bakpapier zit er al onder).
 2. Was de zoete aardappel, schillen hoeft niet, en snij de aardappel en dunne plakjes. Verdeel deze plakjes nu over het bladerdeeg.
 3. Pak de pot met zongedroogde tomaat reepjes (ik vond deze reepjes bij de Jumbo, scheelt weer dat je de zongedroogde tomaatjes niet meer hoeft te snijden). Smeer met een kwastje een beetje olie uit de pot over de zoete aardappelschrijfjes en vergeet ook de bladerdeeg rand niet.
 4. Snij een rode ui in dunne halve ringen en verdeel samen met de zachte geitenkaas over de plaat taart heen.
 5. Zet nu ongeveer 20 minuten in de oven. Verdeel als laatste de verse spinazie en de tomaat reepjes over de plaattaart heen voor extra kleur, smaak en vitamientjes! Natuurlijk kan je de spinazie ook vervangen door bijvoorbeeld rucola!

 

plaattaart met zoete aardappel

 

Maak jij wel eens een plaattaart op deze manier? Super makkelijk door het bladerdeeg/pizzadeeg wat je zo op de bakplaat kan leggen en bedekken naar wens.

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop