Power ontbijtje – Havermoutpap!

lekkere ontbijtjes

Ik heb pas kort geleden havermout ‘echt ontdekt’. Omdat het al een hele tijd super hip is om havermout te eten, heb ik er niet zoveel mee gedaan. Gek eigenlijk dat havermout hip is aangezien het al super oud is en je het waarschijnlijk nog wel kent bij je opa en oma thuis. Maar goed. Tijdje geleden maakte ik al deze lekkere havermout repen met chocola. Super lekker als tussendoortje en door de havermout vult het ontzettend goed waardoor je niet snel naar een ander tussendoortje grijpt.

 

Nieuw favorietje hier in huis is de simpele, oer-degelijke havermoutpap! Vol met vezels waardoor je ook met dit ontbijtje lekker vol zit en pas na uren weer zin hebt in een tussendoortje. Klinkt goed toch? Nog een reden waarom ik havermout altijd links liet liggen is omdat ik er vaak veel buikpijn van kreeg. Ik dacht dat het gewoon iets was waar ik niet goed tegen kon. Maar bij deze havermoutpap kook je de havermout 15 minuten waardoor ze niet zo ‘onbewerkt’ je buik in gaan. Geen buikpijn meer, jeeeej! Dus ik kan vanaf nu genieten van een lekker vol ontbijtje. En jij ook, want dit power ontbijtje maak je met maar een paar ingrediënten die ook nog eens heel goedkoop zijn. Win-win!

 

havermoutpap

 

Recept is voor 1 schaaltje/bordje havermoutpap

 

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 3 flinke eetlepels havermout (Ik gebruik het budget merk van AH)
  • 1 theelepel rietsuiker
  • beetje kaneel

 

havermoutpap

 

Bereiding

  1. Doe de melk samen met de 3 flinke eetlepels havermout in een steelpannetje en breng heel langzaam aan de kook. Zet het vuur nu (heel erg) laag, anders brand het aan.
  2. Laat de havermout pap nu ongeveer 15 minuten zachtjes indikken en roer de theelepel rietsuiker en een beetje kaneel door de pap heen. Schep in een bordje of schaaltje en je havermout pap is klaar om te eten!

 

havermoutpap

 

Ontbijt jij wel eens met havermout pap? Wat is jouw favoriete ontbijtje?

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022