Protein choco dream

protein choco dream

Protein choco dream, uhhh wat zeg je? Ja, je moet het een beetje op z’n Engels uitspreken. Protieeeeen, sjoko drieeeeem. Dan bekt het lekker, vind je ook niet? Ik wist niet hoe ik dit onvoorstelbaar lekkere snackje of ontbijtje anders moest noemen. Het zit namelijk bomvol eiwitten, proteïne dus, wat er voor zorgt dat jij lekker lang vol zit. Daarbij zijn eiwitten sowieso heel goed voor je. In deze blog leg ik je alles uit over waar jij eiwitpoeder voor kan gebruiken, welke ik zelf altijd heb en waarom ik het gebruik.

 

protein choco dream

Protein choco dream

Waarom het woordje ‘dream’ erachter? Omdat je echt dat lekkere zoete, dromerige gevoel krijgt wanneer je dit eet. Het is namelijk romig en knapperig tegelijk. Echt een super lekkere combi. In dit recept gebruik ik eiwitpoeder. Ben jij hier niet bekend mee? Lees dan vooral even deze blog voor al je vragen. De meest gestelde vraag wanneer ik een recept maak met eiwitpoeder (en dat zijn er nogal wat) is of je het eiwitpoeder écht moet gebruiken. Persoonlijk vind ik van wel. Want 1, het zorgt voor een onvoorstelbaar lekkere, zoete, taart/koek achtige smaak. Reden 2, het zorgt ervoor dat deze snack of ontbijt bomvol eiwitten zit wat goed is voor een lekker vol gevoel (en nog veel meer voordelen). Maar heb je geen proteïne poeder in de smaak chocola? Dan kan je dit vervangen door een smaak die jij wel hebt, bijvoorbeeld vanille. En heb je nou écht geen zin om proteïne poeder te gebruiken? Kies dan voor een kwark die je lekker vind en voeg er cacaopoeder aan toe en eventueel wat zoets, zoals poedersuiker of honing. Maar dan is de smaak niet hetzelfde.

 

De protein choco dream bevat 233 calorieën

 
Recept is voor 1 portie

 

Ingrediënten

  • 150 gr magere kwark
  • 15 gr proteïnepoeder in de smaak chocola
  • 20 gram pure chocola

 

Bereiding

1. Mix de kwark en het proteïne poeder tot een gladde massa, doe dit in een glaasje of bakje.
2. Smelt de chocolade in de magnetron, doe dit steeds 10 seconden per keer en roer goed door, tot het gesmolten is.
3. Verdeel de gesmolten chocolade over de kwark, smeer uit.
4. Zet het glaasje nu 5 minuten in de vriezer of 2 uren (of langer) in de koelkast.

 
protein choco dream

Protein choco dream bewaren

Wil jij deze lekkere snack of ontbijtje van te voren maken? Je kan dit prima voor 2 dagen maken en bewaren in de koelkast. Ik maak het vaak ‘s ochtends en eet het dan ‘s middags als lekkere snack! Maar je kan het dus ook prima in tweevoud maken en er dagen als ontbijtje of als snack van genieten.

 

Geniet ervan!

En nu ben ik heel benieuwd of jij deze eiwitrijke snack gaat maken! Maak er dan vooral een leuke foto van en tag mij op instagram, vind ik zo leuk! Mijn instapagina is @easydailyfoodcom.

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop