Quinoa maaltijd salade

Een vullende maaltijd die alleen maar bestaat uit gezonde ingrediënten. Dat klinkt goed toch? Deze salade kost iets meer tijd om te maken dan mijn andere recepten maar het is eigenlijk alleen de wachttijd van de oven. Lees verder voor de ingrediënten en de beschrijving!

 

Ingrediënten

 • 1 zoete aardappel in schil
 • Halve rode paprika
 • Rucola
 • Quinoa
 • Dressing: Olijfolie/witte balsamico azijn/mosterd/honing

Bereiding

 1. Zet de oven aan en verwarm voor op 200 graden.
 2. Was de aardappel en snij in stukken. Doe de aardappelstukken in een oven schaal en voeg een beetje olie, peper & zout toe zodat elk stuk bedekt is met een dun laagje olie.
 3. Zet de ovenschaal met de zoete aardappel in de oven, de timer op 15 minuten.
 4. Spoel de quinoa in een fijn vergiet en kook volgens aanwijzing op de verpakking. Ik kook zelf altijd het hele pak quinoa en vries dit in kleine bakjes per portie in de vriezer.
 5. Snij de paprika in stukken en leg met de rucola op een bord.
 6. Dressing: 1 theeleepel mosterd, 1 theelepel honing, 2 theelepel olie & 1 theelepel witte balsamico azijn bij elkaar voegen en met een vork door elkaar mixen.
 7. Als de timer af gaat, zet de oven dan nu op de grillstand en laat dit er nog ongeveer 10 minuten in staan.
 8. Je salade kan je nu warm eten, voeg dan de ingrediënten samen en voeg de dressing toe. Als je het koud wilt eten op een later moment (bijvoorbeeld de volgende dag mee naar je werk). Laat alles dan helemaal afkoelen, doe samen in een bakje maar houd de dressing apart en voeg deze toe op het moment dat je van je lunch gaat genieten!

Lijkt deze salade jou lekker? Of zou je er iets anders doorheen doen?

Volg jij EASYDAILYFOOD al op Social Media?
FacebookTwitterPinterestInstagram
 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022