Quinoa ontbijt met kokos

recepten met kokos

Quinoa als ontbijt? Ben je net gewend aan quinoa in een salade en dan lees je nu dat je er ook mee kan ontbijten! Of misschien ontbijt jij al langer met quinoa? Dit recept is ontzettend makkelijk om te maken, vult ontzettend goed en is gezond. Wat wil je nog meer! Je kan het ontbijt ook de avond van te voren klaar maken zodat je ‘s ochtends snel klaar bent.

 

quinoa ontbijt met kokos

 

Ingrediënten

  • 1 kopje ongekookte quinoa
  • 100 ml kokosmelk (geen light versie)
  • 75/100 ml water
  • 2 eetlepel kokosrasp

 

Bereiding

  1. Was de quinoa in een fijn vergiet en doe dit daarna in een klein steelpannetje.
  2. Voeg nu de kokosmelk toe en het water. De quinoa moet minstens 1/2 of 1cm onder water (en kokosmelk) staan. Anders kookt de quinoa droog, voordat deze gaar is.
  3. Laat de quinoa koken en zet het vuur dan heel zacht. Doe een deksel op de pan en laat dit in ongeveer 8 minuten gaat koken. De quinoa is klaar als al het vocht is opgenomen en de quinoa ‘opgepoft’ is.
  4. Doe de quinoa in een bakje en schep er 2 eetlepel kokosrasp overheen. Eventueel een beetje honing en je quinoa ontbijt is klaar! Je kan je quinoa ontbijt warm eten maar ook in de koelkast af laten koelen, en de volgende dag opeten.

 

quinoa ontbijt met kokos

 

Wil je een uitgebreide uitleg over hoe je quinoa maakt? Dan kan je hier stap voor stap lezen!

Heb jij wel eens quinoa als ontbijt gegeten?

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022