Red velvet taartje

red velvet taartje

Zin in taart? Ik áááltijd, maar goed. Jij ook zin in taart maar geen zin om een taart te bakken? I hear you! Zelf ben ik gek op taart maar heb nooit zin om een taart te bakken. Want wanneer ik zin heb ik iets zoets, heb ik er nu zin in, en niet over 2 uren wanneer de taart klaar is. Plus dan zit je met een hele taart. De oplossing is een lekker makkelijk en super simpel red velvet taartje die je binnen no time maakt en waarbij jij zelfs niks hoeft te bakken. Zin in?

red velvet taartje

Red velvet taartje

Ben jij ook zo gek op een red velvet taartje? Die perfecte combinatie van zoet met een héél klein zuurtje erin? Van een collega kreeg ik een potje met knal roze poeder. Het bleek poeder te zijn van gevriesdroogde frambozen. Ik had meteen zin om er iets mee te maken. Ik combineerde het met mijn kwark ontbijt en deed er nog iets zoets bij en toen dacht ik, dit smaakt naar red velvet! Lekker zoet en het zuurtje van het frambozen poeder. En toen bedacht ik dit taartje! De bodem is gemaakt van een eierkoek en het mengsel heb je binnen 2 minuten gemaakt. Er hoeft dus niks gebakken te worden, yeaaaay, dat betekent dat het snel klaar is! En eet jij met meerdere personen, dan verdubbel jij gewoon de ingrediënten. Zo simpel is het.

Is eiwitpoeder nodig

De meeste gestelde vraag na het plaatsen van de bastogne cheesecake was of het eiwitpoeder echt nodig was in het recept. Die vraag snap ik heel goed. Eiwitpoeder is misschien niet iets wat je standaard in huis hebt. Ik gebruik het zelf heel vaak in recepten en ik maak er vaak een shake van met bevroren fruit en melk, super lekker. Ik nam het zelf vooral omdat ik ook sportte, eiwitten zijn goed voor je spierherstel. Maar eiwitten zijn sowieso erg goed voor je en zorgen voor een vol gevoel. Wil je weten welk type eiwitpoeder ik heb? Ik gebruik altijd deze. Maar je kan ook een ander merk proberen. Maar goed, is eiwitpoeder nodig in dit recept? Ja, eigenlijk wel. Het geeft namelijk de zoete taart smaak aan het mengsel. Je zou kunnen proberen om poedersuiker toe te voegen aan het recept is plaats van eiwitpoeder maar het heeft dan niet de taart smaak. Maar lekker is het zeker wel.

 

Frambozen poeder

Nu hoor ik je bijna denken, ja halloooo waar haal ik frambozen poeder vandaan? Snap ik! Wanneer je via googel zoekt op ‘gevriesdroogde frambozen’ vind je het in heel veel webshops! Is het de moeite waard om te kopen? Wanneer je, net als ik, gék bent op eten, dan zeker! Het smaakt ontzettend lekker en wanneer je houd van food foto’s maken is het helemaal een aanrader want het staat zo mooi! Maar het is ook gewoon lekker door de kwark ;).

 

red velvet taartje

 

Het red velvet taartje bevat 201 calorieën

Recept is voor 1 red velvet taartje

Ingrediënten

  • 1 eierkoek
  • 50 gram magere kwark
  • 35 gram zuivelspread light
  • 6 gram eiwitpoeder in de smaak vanille
  • 2 gram gevriesdroogde frambozen poeder
  • 4 gram witte vlokken

Bereiding

  1. Meng de kwark met de zuivelspread en roer goed door. Voeg nu het eiwitpoeder en het gevriesdroogde frambozen poeder toe en roer goed door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten.
  2. Leg de eierkoek met de bolle kant naar beneden en verdeel het kwark mengsel over de eierkoek.
  3. Verdeel als laatste de witte vlokken over je red velvet taartje en hij is klaar om te eten! Enjoy!

red velvet taartje

Geniet ervan!

En nu ben ik wel heel benieuwd of jij dit red velvet taartje gaat maken! Laat het mij vooral even weten op instagram, vind ik zo leuk! Mijn instapagina is @easydailyfoodcom.

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop