Restaurant ‘de vegetariër’ in Leeuwarden!

Er is een nieuw restaurant in Leeuwarden en deze is zo bijzonder dat ik niet kon wachten om hier een artikel over te schrijven. Het is ‘De Vegetariër’!

 
Wat is ‘De Vegetariër’ voor restaurant?

Dat je hier geen vlees kan bestellen is logisch maar je kan er naast vegetarisch ook volledig veganistisch eten! Dat is vrij uniek en helemaal in het noorden van het land. Daarbij serveren zij geen alcohol. Wel serveren zij alcoholvrij bier van de tap en alcohol vrije wijnen. Bijzonder is dat zij zonder menu kaart werken. Er is elke week een nieuw menu. Persoonlijk vind ik dit wel erg leuk! Dit maakt mij extra geïnteresseerd in de combinaties van gerechten die zij gaan serveren. Bij ‘De Vegetariër’ krijg je voor 20 euro een 5 of 6 gangen diner, afhankelijk van het menu.

de-vegetarier-leeuwarden-3

 

Oprichters ‘De Vegetariër’

Het restaurant is opgezet door 4 vrienden die sinds kort in Friesland wonen en hier naartoe zijn verhuisd vanuit de Randstad. Dat is al erg gedurfd omdat dit een wereld van verschil is! De 4 eigenaren hebben elkaar ontmoet in Rome, 3 van hen zijn zelf Italiaans. Hun visie is dat de wereld aan het veranderen is en dat mensen steeds bewuster omgaan met wat zij willen eten. Zelfs de  ‘echte vleeseters’ eten regelmatig een dagje geen vlees. Zij hopen dan ook naast de vegetariërs, deze doelgroep ook aan te spreken met hun restaurant.

de-vegetarier-leeuwarden-1

 

Mijn ervaringen

Natuurlijk kan ik niet over een restaurant schrijven waar ik zelf niet ben geweest. Afgelopen zaterdag was het zover, mijn vriend en ik gingen naar Leeuwarden om ons te laten verrassen door de vegetarische keuken. Ik kook zelf bijna altijd vegetarisch maar mijn vriend is een echte vlees-eter. Leuk om samen dit nieuwe restaurant te proberen.

de-vegetarier-leeuwarden-2
 

De geur als je binnenloopt is fantastisch en zorgt ervoor dat je meteen trek hebt. Ik dacht de vegetarische keuken wel aardig goed te kennen maar wat hier geserveerd wordt is toch echt wel ‘next-level vegetarisch’! Bloemkool in een kruidig krokant korstje, een pizzarol met een smaak explosie aan groente. Dit was nog maar het eerste gerecht! De pasta carbonara die hierna volgde is de meest smaakvolle pasta die ik ooit in een restaurant heb gegeten. Zelfs mijn vriend, die echt van vlees in een gerecht houd, vond het heerlijk. Ik moet zeggen dat ik na deze 2 gerechten al aardig vol zat maar er kwamen nog meer heerlijke gangen. Ook probeerden wij de alcoholvrije bier en wijn die erg lekker waren. Ik had liever een ‘normaal’ wijntje gehad maar de smaak was er niet minder om.

 
Conclusie

Ik kan niet anders zeggen dan dat het eten heerlijk was. Voor iemand die altijd al vegetarisch kookt kan ik je vezekeren dat je hier gerechten gaat proeven die je nog nooit geproefd hebt. Voor de vleeseter zal het leuk zijn om écht te proeven dat een maaltijd fantastisch kan smaken en goed kan vullen, zonder dat er een stuk vlees bij geserveerd wordt.

Wat mij betreft een dikke aanrader! Aangezien het menu wekelijks wisselt ben ik erg benieuwd naar de nieuwe smaak combinaties en zal ik zeker nog een keer terug gaan.

de-vegetarier-leeuwarden

 
Gegevens

‘De Vegetariër’ is gevestigd aan de Tweebaksmarkt 47 in Leeuwarden. Tel. 058 737 0124

 

Ben jij wel eens naar een vegetarisch restaurant geweest?

 

Volg jij EASYDAILYFOOD al op social Media?
Facebook Twitter Pinterest Instagram

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022