Roze smoothie bowl

roze smoothie bowl

Een roze smoothie bowl, dat klinkt gezellig toch? Persoonlijk ben ik gek op roze, maar dat wist jij waarschijnlijk al wanneer jij mij volgt op instagram. Maar goed, ik dacht Valentijnsdag komt er bijna aan en laat ik eens een lekker gezond en roze ontbijtje maken! En dat is deze super simpele roze smoothie bowl geworden! Lekker om voor jezelf te maken of voor iemand anders. Maar net wat jij wil!

 

Roze valentijn smoothie bowl

Deze roze smoothie bowl is natuurlijk perfect voor Valentijnsdag door de mooie kleurtjes en hartjes. Maar je kan dit natuurlijk altijd eten. Het is namelijk super lekker en smaakt naar zoet aardbeien ijs. Een beetje een mix tussen sorbet ijs en roomijs qua smaak! Maak deze smoothie bowl lekker als speciaal ontbijtje voor jezelf. Of verras jouw geliefde hiermee!

roze smoothie bowl

 

Roze smoothie bowl ingrediënten

Voor deze roze smoothie bowl heb ik o.a. een bevroren banaan gebruikt. Wat je doet is, je snijd een banaan in plakjes, en vriest deze in. Deze stap kan je niet overslaan om dat dit echt helpt voor de romige structuur van deze smoothiebowl. Verder gebruik in ongezoete amandelmelk maar dit kan je vervangen door een melk naar keuze. De muesli die ik in dit recept gebruik is mijn eigen ontwikkelde muesli. Hier kan je een linkje vinden. Deze muesli bevat weinig calorieën en er zitten mooie roze hartjes in, zo lekker! De hartjes spinkels kocht ik bij de Xenos!

 

Deze roze smoothie bowl bevat 275 calorieën

Dit recept is voor 1 smoothie bowl

 

Ingrediënten

  • 1 bevroren banaan (in plakjes in gevroren)
  • 110 gr bevroren aardbeien
  • 50 gr magere kwark
  • 50 ml amandelmelk ongezoet
  • 25 gram muesli (ik gebruik mijn eigen muesli)
  • 5 gr hartjes prinkels

roze smoothie bowl

 

Bereiding

  1. Snij een banaan in plakjes en vries deze in. Doe dit minimaal een halve of hele dag. Langer kan altijd.
  2. Doe de bevroren banaan plakjes en de bevroren aardbeien in de blender en laat een kwartiertje op het aanrecht staan. Zo wordt het iets minder hard.
  3. Voeg de kwark en het amandelmelk toe en blend glad. Heeft jouw blender hier wat moeite mee? Voeg dan steeds kleine beetjes (écht kleine beetjes!) water toe tot het wel lukt.
  4. Giet het kwark/smoothie mengsel in een mooie kom. Verdeel hier over de muesli en als laatste de hartjes sprinkels.

Dat is alles! Super simpel ontbijtje maar zo lekker en fris!

 

roze smoothie bowl

 

—–

 

Heb jij een vraag? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

En wil je wat graag wat informatie over hoe je kan afvallen en toch gewoon alles kan eten? Bekijk dan even het ebook dat ik hierover heb geschreven ‘Afvallen zonder dieet’. Meer info over het ebook kan je vinden via deze link ‘Bekijk hier het ebook‘.

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop