Sinterklaas fudge

makkelijke sinterklaas recepten

Oooo ik doe het gewoon. Ik zet nu al een sinterklaas ‘receptje’ online. Waarom? Omdat dit echt zo simpel en zoooo lekker is dat je hier zo lang mogelijk van moet kunnen genieten. Ook leuk om met je kids te maken, en op te eten natuurlijk. Voor het geval jij je afvraagt of dit recept gezond is? NEE, dat is het niet :), maar heel af en toe iets extra lekkers eten kan best.

 

sinterklaas fudge

 

Belangrijk: Gebruik evenveel chocola en gecondenseerde melk.  Ik had stiekem een paar blokjes chocola opgegeten van de reep (OEPS) en dan blijft de fudge te zacht. Gebruik dus echt 200 gram chocolade en het halve blikje gecondenseerde melk!

 

Ingrediënten

  • half blikje gecondenseerde melk
  • 200 gram witte chocolade
  • sinterklaas strooigoed (pepernoten en schuimpjes)
  • 1/2 theelepelspeculaas kruiden

 

sinterklaas fudge

 

Bereiding

  1. Snij de witte chocola in stukken. Doe het halve blikje gecondenseerde melk in een steelpannetje en zet op een (heel) laag vuurtje. Snij ondertussen het strooigoed in kleinere stukken.
  2. Roer de chocola door de gecondenseerde melk tot het gesmolten is, voeg nu de halve theelepel speculaaskruiden toe en ook het fijn gesneden strooigoed, roer door.
  3. Om de sinterklaas fudge te laten op stijven gebruik ik de helft van een brownieblik. Ik leg hier bakpapier in en bedek de helft met een doosje zodat de fudge niet uitloopt.
  4. Zet nu een aantal uren in de koelkast en snij daarna in stukken.

 

sinterklaas fudge

 

Je gebruikt voor dit recept slechts een half blikje gecondenseerde melk, met de andere helft kan je bijvoorbeeld deze chocolade fudge proberen.

 

Als de sinterklaas fudge klaar is kan je deze in de koelkast of in een luchtdicht doosje buiten de koelkast bewaren!

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022