Snelle gepofte aardappel

snelle gepofte aardappel

Het is weer tijd voor een Food blog swap recept! De Foodblogswap is een Facebook groep waarin zo’n beetje alle foodbloggers van Nederland zitten. Hier bespreken we van alles en wisselen tips e.d. uit. Elke maand vind in deze groep de Foodblogswap plaats. Je krijgt dan een andere foodblog toegewezen waarvan je een recept mag koken. Deze maand mocht ik van de blog van Elke een recept kiezen. Zij blogt op elkehap.blogspot.nl en maakt heel veel verschillende recepten.

Ik koos deze keer voor haar recept voor gevulde aardappelen! Ik besloot er een snelle versie van te maken wat behoorlijk wat tijd scheelt. Daarbij paste ik de vulling een beetje aan en voila, een nieuw Foodblogswap-recept!

 

snelle gepofte aardappel

 

Recept is voor 2 a 3 personen

 

Ingrediënten

  • 2 a 3 grote aardappelen
  • 125 ml creme fraiche (light)
  • 1 tl mosterd
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • peper & zout

 

Bereiding

  1. Was de aardappelen goed schoon en pof deze met de schil er nog omheen ongeveer 10 minuten in de magnetron op vol vermogen. De aardappelen zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.
  2. Maak de vulling door de overige ingrediënten met elkaar te mengen.
  3. Snij nu van elke aardappel een klein ‘kapje’ van de bovenkant af. Hol de aardappel voorzichtig uit met een theelepel. Vul elke aardappel nu met het mengsel en klaar zijn de snelle gepofte aardappelen!

 

snelle gepofte aardappel

 

Gebruik je liever een oven? Pof de aardappelen dan 1 uur op 180 graden in de oven. Extra smaak toevoegen aan deze gepofte aardappelen doe je heel makkelijk door een beetje geraspte kaas over de gevulde aardappel te strooien en deze korte te verwarmen onder een grill. Ben je een echte vleeseter? Voeg dan hamblokjes, spekjes of bijvoorbeeld chorizo toe aan de vulling.

 

Ga jij deze snelle gepofte aardappel proberen?

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop