Snelle keuken schoonmaaktips

snelle keuken schoonmaak tips

De keuken schoonmaken, heb jij er ook zo’n hekel aan? Ik wel. Ik heb namelijk altijd het idee dat het heel veel tijd kost, en met 2 kleine kinderen in huis heb ik nooit zin om de hele keuken overhoop te halen om deze schoon te maken. In samenwerking met Blue Wonder wil ik je laten zien dat de keuken schoonmaken juist heel makkelijk kan zijn. BlueWonder maakt goed schoon en ruikt lekker, wat wil je nog meer? Ik geef je vandaag snelle keuken schoonmaak tips specifiek gericht op de koelkast, en de gootsteen! Dit zijn namelijk zaken die regelmatig gedaan moeten worden maar waarvan ik altijd denk dat het veel tijd kost, maar dat hoeft dus helemaal niet!

Wat gebruik ik

Van blue wonder kreeg ik een groot pakket met schoonmaakmiddelen toe gestuurd om te gebruiken voor mijn snelle schoonmaak routine. Ik zag dat er een desinfectie spray in zat. Die heb ik zelf nog niet eerder in de winkel zien liggen. Wij gebruiken thuis normaal gebruiken altijd een standaard allesreiniger in huis waar wij mee schoonmaken. Dikke plus dus voor deze desinfectie spray! Deze spray van Blue Wonder is trouwens de enige oppervlakte reiniger in de Nederlandse supermarkten die echt desinfecteren! (Meer info over deze spray kan je hier vinden).

snelle keuken schoonmaak tips

Het is namelijk:

  • antibacterieel
  • reinigt en desinfecteert
  • bevat geen chloor
  • en ruikt ontzettend lekker

Wanneer je schoonmaakt heb je natuurlijk als doel om vlekken en viezigheid te verwijderen, maar vooral om te zorgen dat alles bacterie vrij is! Dat kan doe je nu dus makkelijk met deze handige spray. Geen eigen mengsels meer maken in een emmer met een sopje. Maar gewoon een schone doek en deze spray. Makkelijker kan niet en daar houd ik van ;). Om het nog makkelijker te maken zijn er ook desinfectie doekjes!

 

Snelle keuken schoonmaak tips

Oke, ben je er klaar voor.. Ik ga je nu meenemen in mijn snelle schoonmaak routine voor de keuken. Ik ga de koelkast schoonmaken (rotklusje, maar niet met mijn tips!), het aanrecht en de gootsteen. Dit zijn wat mij betreft namelijk de belangrijkste dingen die mogelijk een bron van bacteriën kunnen zijn en dus belangrijk om deze schoon te houden.

Koelkast

snelle keuken schoonmaak tips

Mijn tip voor het schoonmaken van de koelkast is om dit plank voor plank te doen. Dus niet alles er in 1x uithalen en grondig afwassen, afdrogen en terug zetten (tijdrovend klusje). Begin met de bovenste plank. Haal alle producten van de plank, gooi items weg die over datum zijn of die je niet meer gebruikt. Pak een schone doek, spray een beetje desinfectie schoonmaakmiddel op de plank en veeg de plank goed af met een doek. Neem ook de zijkanten van de koelkast mee. Zet de producten nu weer terug en ga verder met de volgende plank. Wordt je tussentijds gestoord door je kinderen, telefoon of iets anders? Geen probleem, ga je daarna gewoon verder. Alle planken gedaan? Maak dan nu de bakjes in de koelkast schoon, 1 voor 1 insprayen, schoonmaken en weer vullen. Als aller laatste neem je de koelkastdeur en handvat nog even mee en de koelkast is binnen 10 minuten schoon, whoop whoop!

 

Gootsteen

Spray de gootsteen en kraan in met de desinfectie spay, laat 2 minuutjes inwerken en borstel dan uit met een spons of met een afwasborstel. Even naspoelen met water en klaar.

snelle keuken schoonmaak tips

 

Aanrecht

Om het aanrecht schoon te maken heb je niet echt een instructie nodig maar om het schoonmaak ritueel even compleet te maken noem ik het toch even! Spray het aanrecht in met de spray (allesreiniger of desinfectiespray). Pak een schone doek, veeg hiermee het aanrecht af, daarna de kookplaat even meenemen en voilà, ook deze is schoon!

 

Grondige keuken schoonmaak

Heb je de snelle keuken schoonmaak tips gebruikt maar wil je af en toe de keuken helemaal aanpakken? Gebruik dan de allesreiniger van Blue wonder en een schone doek om de keukenkastjes mee af te nemen. Hier zitten namelijk vaak vingerafdrukken op, die je gemakkelijk weghaalt met de allesreiniger. Keukenkastjes schoongeveegd? Gebruik dan de desinfectiespray om alle handvatten van de kastjes mee af te nemen. Zo weet je zeker dat je alle bacteriën in 1 veeg wegneemt.

Zoals het nu lijkt heb je na de snelle schoonmaak, meteen alle kastjes en handvaten meegenomen en is je keuken bijna helemaal klaar. Maar heb je het schoonmaak virus nu ineens te pakken? Gebeurd mij trouwens nooit maar goed, dan kan je natuurlijk ook 1 voor 1 je keukenkastjes leeg halen en de planken afnemen met de allesreiniger. Gedaan? Dan mag je nu echt heel, heel, maar dan ook heeeeel trots op jezelf zijn! Een extra plus, nu hoef je de komende maand alleen de snelle keuken schoonmaak tips te gebruiken en ben je dus binnen no-time klaar. Woohooo!

snelle keuken schoonmaak tips

 

Algemene tips

Nu heb je gezien hoe je binnen no-time de keuken schoon en bacterie vrij kan krijgen. Maar ik wil ook nog wat handige tips delen die ervoor zorgen dat je keuken nooit écht heel vies wordt.

  • Vervang elke dag het aanrechtdoekje, dit is namelijk een bron van bacteriën
  • Veeg het aanrecht na het koken af met een schoon doekje of keukenrol (dus niet het aanrechtdoekje). Beetje desinfectie spray, doekje erover en klaar
  • Klaar met koken? Haal dan meteen een doekje over de kookplaat, gebruik hiervoor de sterke allesreiniger die het vet goed verwijderd. Hierdoor gaan de etensresten niet aankoeken.

 

 

Benieuwd naar de schoonmaakmiddelen van Blue Wonder? Bekijk dan hier de website voor alle informatie!

 

 

Wat zijn jouw snelle keukenschoonmaak tips?

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop