Snelle Tiramisu met frambozen

snelle tiramisu

Gastblog – Vandaag mijn eerste gastblog want ik ga als gastblogger aan de slag voor Easy Daily Food! Mijn naam is Mariska en ik ben de eigenaresse van de creatieve blog Curly Creative. Ik sta graag in de keuken, maak sieraden en beschilder servies. Het liefst maak ik zoete lekkernijen in mijn keuken.  Hier zal ik een aantal van mijn favoriete zoete recepten delen in gastblogs! Vandaag het eerste recept Snelle tiramisu met frambozen!

 

———-

 

Stel je voor, je hebt zin in een lekker toetje maar geen zin om lang in de keuken te staan en allemaal potten en pannen te gebruiken. Dan heb ik het perfecte recept voor jou, namelijk deze snelle tiramisu met frambozen. Lekker fris en bovendien is dit recept kidsproof en bevat geen alcohol. Ben je zwanger? Dan kun je hier ook van meesmullen want het bevat geen rauw ei zoals in klassieke tiramisu!

 

snelle tiramisu

 

Recept is voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 250 gram magere kwark
  • sinaasappelsap
  • frambozen (diepvries)
  • een pak langevingers

 

Bereiding

  1. Giet een flinke bodem sinaasappelsap in een langwerpige ovenschaal. Verdeel de langevingers over de schaal zodat de bodem bedekt is. De langevingers nemen het sinaasappelsap op, hebben ze alles al opgenomen? Giet er dan voorzichtig nog wat sap bij. Het sap giet je niet direct op de langevingers.
  2. Verdeel nu de kwark over de langevingers. Dit kan je verspreiden met een lepel of spatel, net wat je zelf fijner vindt werken. De laatste laag zijn de frambozen. Wanneer je diepvriesframbozen gebruikt voor de frambozen tiramisu kun je deze even ontdooien in de magnetron. Liever geen magnetron? Zet ze dan een paar uur van tevoren in een schaaltje op je aanrecht. Er komt wat sap vrij uit je frambozen wat zorgt voor een mooie rood/roze bovenste laag. Bewaar een paar hele frambozen ter decoratie.
  3. Schuif de ovenschaal even voor een paar uur in de koelkast je snelle tiramisu is ready to eat!

 

snelle tiramisu

 

Wil je meer laagjes? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid ingrediënten. Heb je liever een zoetere variant? Meng de kwark dan met 2 eetlepel suiker. Of verdeel vlak voor het opdienen wat poedersuiker over de tiramisu!

 

Ga jij deze snelle tiramisu proberen?

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop