Spaghetti met gerookte kip & citroen

Spaghetti met gerookte kip en citroen

Ik ben gek op pasta. Het is makkelijk, snel en je kan er eindeloos mee variëren. Toch maak ik pasta 9 van de 10 keer met pesto. Ik hou zelf niet van dikke tomatensaus over de pasta en gebruik dit daarom nooit. Maar altijd maar pesto kan ook een beetje saai worden. Daarom heb ik wat nieuws geprobeerd. Deze pasta is lekker fris en anders dan anders maar toch binnen 15 minuten op tafel!

 

 Spaghetti met gerookte kip en citroen

 

Het recept is voor 2 personen

 

Ingrediënten

 • spaghetti voor 2 personen
 • 1x gerookte kip
 • rucola
 • halve citroen
 • 2 eetlepels crème fraiche
 • 2 teentjes knoflook
 • kip bouillonblokje
 • eventueel pijnboompitten

 

Bereiding

 1. Zet een pan water op en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een kip bouillonblokje toe aan het water.
 2. Snij de knoflook in kleine stukjes bak dit ongeveer 5 minuten aan op middelhoog vuur. Snij de gerookte kip in plakjes en voeg deze toe aan de pan.
 3. Doe de crème fraiche in dezelfde koekenpan en knijp de halve citroen hierin uit. Rasp de schil van de halve citroen en hou dit nog even apart (denk er om, de citroen goed te wassen en rasp alleen het gele, het witte is bitter).
 4. Giet de pasta af en spoel dit af met koud water. Voeg deze toe aan de koekenpan, roer nog even goed om en voeg het citroen rasp toe. Begin met een beetje, je kan altijd de rest toevoegen naar smaak.
 5. Doe de pasta in het bord en doe hier een handje rucola op.

 

Spaghetti met gerookte kip en citroen

 

Extra lekker met geroosterde pijnboompitjes!

Wat is jouw favoriete pastasaus?

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022