Speculaas cheesecake

speculaas cheesecake

I luuvvveeee speculaasjes. Uit zelfbescherming haal ik het bijna nooit in huis want het zijn van die koekjes waarbij je maar door en door blijft eten. Of nou ja, dat heb ik. Het valt voor mij in de categorie, bastogne en oreo koekjes. Af en toe lekker, maar die kan ik niet standaard in huis hebben haha. Maar goed, speculaasjes, daar had ik het over. Ik heb al meerdere cheesecake recepten gemaakt. Allemaal kleine eenpersoons cheesecakes zodat je het snel kan maken wanneer je er zin in hebt. En dan niet ineens met een taart voor 12 mensen zit. Ik dacht, wat nog ontbreekt is de speculaas cheesecake. Zooo lekker. Zin in? Het is zoals altijd, weer super simpel!

speculaas cheesecake

Is eiwitpoeder nodig

De meeste gestelde vraag na het plaatsen van de bastogne cheesecake was of het eiwitpoeder echt nodig was in het recept. Die vraag snap ik heel goed. Eiwitpoeder is misschien niet iets wat je standaard in huis hebt. Ik gebruik het zelf heel vaak in recepten en ik maak er vaak een shake van met bevroren fruit en melk, super lekker. Ik neem het zelf vooral omdat ik ook veel sport, eiwitten zijn goed voor je spierherstel. Maar eiwitten zijn sowieso erg goed voor je en zorgen voor een vol gevoel. Wil je weten welk type eiwitpoeder ik heb? Ik gebruik altijd deze. Maar je kan ook een ander merk proberen. Maar goed, is eiwitpoeder nodig in dit recept? Ja. Echt. Wanneer je het zonder eiwitpoeder maakt smaakt de vulling absoluut niet naar cheesecake. Dus het is echt nodig in de cheesecake receptjes.

De speculaas cheesecake bevat 195 calorieën per portie

Dit recept is voor 2 porties

Ingrediënten

  • 3 speculaas koekjes
  • 80 gram magere kwark
  • 70 gram zuivelspread light (ik gebruik die van de Lidl)
  • 10 gram eiwitpoeder in de smaak chocola
  • 2 gram koekkruiden
  • 2 gram geschaafde amandelen

speculaas cheesecake

Bereiding

  1. Verkruimel 2 speculaas koekjes en verdeel over 2 kleine glaasjes. Meng vervolgens de kwark en de zuivelspread door elkaar met een vork.
  2. Meng nu het eiwitpoeder en de koekkruiden er doorheen tot er geen klontjes meer in zitten. Verdeel het mengsel over de kleine glaasjes. Zet nu minimaal 3 a 4 uren in de koelkast. Hierdoor wordt het steviger.
  3. Verkruimel als laatste het overgebleven speculaas koekje en verdeel over de glaasjes. Als laatste nog een paar geschaafde amandelen eroverheen en klaar is je mini speculaas cheesecake!

Geniet ervan!

En nu ben ik wel heel benieuwd of jij deze gezonde Lotus cheesecake gaat maken! Laat het mij vooral even weten op instagram, vind ik zo leuk! Mijn instapagina is @easydailyfoodcom.

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022