Strawberry cheesecake overnight oats

strawberry cheesecake oats

Strawberry cheesecake overnight oats, dat klinkt goed toch? De smaak en de laagjes van een lekkere cheesecake met aardbeien smaak, maar dan in de vorm van een gezond ontbijtje. Kan dat? Ja zeker! Dit ontbijtje zit boordevol eiwitten en samen met de havermout zorgt dit voor een goede start van je dag! Wanneer jij mij volgt op instagram weet je dat ik gék ben op ontbijtjes. Inmiddels staan er al heel veel lekkere overnight oats recepten op mijn website. En vanaf nu dus ook deze lekkere strawberry cheesecake variant!

strawberry cheesecake oats

 

Hoe gezond is overnight oats

Overnight oats is in de basis gemaakt van havermout. Havermout zorgt ervoor dat jij je lekker lang vol voelt, en dus minder snel weer iets anders gaat eten. Wanneer je op je calorie inname let is overnight oats dan ook zeker een goed idee. Hoe gezond overnight oats zijn ligt aan hoe je het klaar maakt. Het is dan belangrijk om te kijken wat je er allemaal aan toevoegt. Doe je er bijvoorbeeld heel veel honing of suiker bij, dan is het iets minder gezond. Gezonde overnight oats zijn wat mij betreft overights oats met daarin wat extra eiwitten. Bijvoorbeeld in de vorm van kwark, zuivelspread of bijvoorbeeld eiwitpoeder. Het recept wat ik hier laat zien is de strawberry cheesecake overnight oats. Deze bevat lekker veel eiwitten en een lekkere cheesecake smaak. Er boven op wat jam met minder suiker en je hebt een lekkere combinatie die perfect is als goede start voor jouw dag!

 

Wat is overnight oats?

Overnight oats is een ontbijtje met havermout. Je laat havermout, samen met andere ingrediënten, een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend kan je zo je ontbijt uit de koelkast pakken en opeten. Het staat dus al helemaal klaar. Daarbij kan je overnight oats voor meerdere dagen maken. Dus stel je maakt op zondag avond 4 keer overnight oats in 4 verschillende bakjes. Dan kan je dus vier dagen, zo je ontbijt uit de koelkast pakken. En besteed je er maar 1x tijd aan tijdens het maken. Dit gaat je dus veel tijd besparen. Het van te voren maken van je eten noem je ook wel mealpreppen. Dit betekent letterlijk ‘maaltijden voorbereiden’. Super handig als je in de ochtend wel eens tijd tekort komt!

strawberry cheesecake oats

 

een portie strawberry cheesecake overnight oats bevat 228 calorieën

 

Dit recept is voor 1 portie

Ingrediënten

 • 35 gram havermout
 • 5 gram eiwitpoeder vanille (ik heb altijd deze)
 • 2 gram chiazaad
 • 60 ml amandelmelk ongezoet
 • 35 gr magere kwark
 • 20 gr zuivelspread light
 • 15 gram aardbeienjam light (bijvoorbeeld ah huismerk)

 

Bereiding

 1. Meng de havermout, het eiwitpoeder, de chiazaad en de amandelmelk door elkaar. Doe dit in een afsluitbaar bakje.
 2. Voeg de kwark en de zuivelspread samen en meng goed door elkaar. Verdeel dit over het havermout mengsel.
 3. Verdeel als laatste de jam over de kwark/zuivelspread laag, dek het schaaltje af met een deksel of met folie en zet de overnight oats nu in de koelkast. Minimaal 4 uren maar het liefst een hele nacht.
 4. De volgende ochtend is je strawberry cheesecake overnight oats klaar om opgegeten te worden!

strawberry cheesecake oats

 
 

Meer overnight oats?

Op zoek naar meer lekkere en vooral ook, makkelijke, ontbijtjes? Dan zijn overnight oats the way to go! Alles is namelijk van te voren te maken, mealpreppen dus!  Heb je weinig tijd in de ochtenden? Liever iets langer snoozen? overnight oatsss! En als je nu nog niet overtuigd bent dan moet je overnight oats alleen al maken omdat ik alleen maar recepten heb bedacht die smaken als mini taartjes. Van blueberry cheesecake tot carrotcake, snickers smaak, tiramisu, cappuccino en nog veel meer! Je vindt alle recepten in het ebook hieronder of klik hier.overnight oats

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop