Strawberry cheesecake overnight oats

strawberry cheesecake overnight oats

Strawberry cheesecake overnight oats is echt een mondvol om zo uit te spreken. Deze naam is overgewaaid uit Amerika, want overnight oats betekent vrij vertaald; havermout wat een nachtje heeft geweekt in (plantaardige) melk. Maar goed het klinkt wel lekker toch? Deze smaak combinatie smaakt ook echt een naar een aardbei kwarktaart, romig, zoet, aardbeien smaak en de smaak van taart. Maar dan gezond!

strawberry cheesecake overnight oats

Strawberry cheesecake overnight oats

Zoals ik zei zijn ‘overnight oats’ gewoon havermout wat een nachtje in de koelkast heeft gestaan met melk erbij. Door het op deze manier te laten weken krijgt het een andere structuur. Door verschillende smaken toe te voegen krijgt je simpele havermout een upgrade en neemt het alle smaken op. Zo maakte ik al deze double choclate overnight oats en deze cookie dough overnight oats. Echt beide de moeite waard om te proberen! Maar dit keer dus een strawberry cheesecake overnight oats. Net als als al mijn andere recepten is ook dit recept ontzettend simpel om te maken.

Drukke ochtenden

Wanneer je in de ochtend weinig tijd hebt, of gewoon graag extra lang blijft snoozen, is een snel ontbijtje altijd een goed idee. Ik maak zelf vaak kwark met appel en schuddebuikjes, zoals je misschien wel weet wanneer je mij op instagram volgt ;). Maar wanneer ik een vroege dienst heb en al om 7.00 moet beginnen, zijn overnight oats het perfecte ontbijtje om zo mee te nemen vanuit de koelkast. Alles staat al klaar, alleen de toppings even in een apart bakje meenemen en je kan lekker ontbijten. Bijvoorbeeld op je werk, maar ook handig om mee te nemen voor in de trein! Perfect dus voor drukke ochtenden.

strawberry cheesecake overnight oats

Deze strawberry cheesecake overnight oats bevat 252 calorieën

Recept is voor 1 portie

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 20 gram halva jam (ah)
  • 5 gram eiwitpoeder in de smaak ‘cookies &cream’
  • 100 ml ongezoete amandelmelk (bijv. ah huismerk)
  • 1 nizza verkade kokos koekje
  • 10 gram gevriesdroogde aardbeien (of gebruik verse!)

Bereiding

  1. Pak een afsluitbaar potje of bakje en meng de havermout met de amandelmelk. Voeg ook de halvajam en het eiwitpoeder toe en roer goed door tot een egaal mengsel.
  2. Zet het potje/bakje nu met afgesloten deksel in de koelkast, minimaal 4 uren maar het liefst een hele nacht.
  3. Haal de havermout uit de koelkast wanneer deze klaar is en verdeel hierover een in stukjes gebroken nizza kokos koekje en 10 gram gevriesdroogde aardbeien, of gebruik verse aardbeien. Eventueel nog een mini drupje extra jam en klaar zijn je strawberry cheesecake overnight oats!

strawberry cheesecake overnight oats

Dit recept aanpassen

Ik krijg vaak de vraag of eiwitpoeder écht nodig is in het recept. Die vraag snap ik heel goed, niet iedereen heeft eiwitpoeder in huis liggen. Je kan deze overnight oats heel goed maken zonder eiwitpoeder, maar dan heeft het niet die ‘cheesecake’ smaak. Heb je wel eiwitpoeder in de smaak vanille? Dan kan je dit ook heel goed gebruiken. Ik heb vaak dit type eiwitpoeder. Wanneer je daar besteld krijg je korting met de code MARIJKE. Maar een ander eiwitpoeder is ook helemaal prima hoor! Twijfel je om eiwitpoeder te kopen? Dan zou ik de smaak ‘vanille’ kopen. Die past overal bij. Ik gebruik vaker eiwitpoeder in recepten en met de smaak vanille zit je altijd goed ;).

strawberry cheesecake overnight oats

Meer ontbijt recepten zien?

Wil je meer ontbijt recepten bekijken? Je kan alle ontbijt recepten hier terug vinden!

—-

Zin in nog meer lekkere recepten en inspiratie? Volg mij dan op instagram @easydailyfoodcom. Vind ik leuk!

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop