Taco kruidenmix maken

taco-kruidenmix-maken

Koken met pakjes en zakjes gaat vaak gewoon om het gemak. Je staat in de supermarkt en je hebt bijvoorbeeld zin in Taco’s. Als je dan door de schappen loopt denk je, ach ik neem wel even zo’n zakje taco kruidemix mee, dan ben ik in 1 keer klaar. Niks mis mee, en als je dat wil blijven doen moet je dan ook zeker doen natuurlijk! Maar je kan ook je eigen taco kruidenmix maken! Zo weet je precies wat er in zit, zitten er geen gekke toevoegingen in, en het is ook nog eens een stuk goedkoper.

 

Mexicaanse kruidenmix maken

Ben je bang dat een eigen kruidenmix niet de echte ‘Mexicaanse’ taco smaakt heeft? Deze kruidenmix wel! En ben je nou fan van pittig eten of juist niet? Dan kan je altijd meer of minder chilivlokken toevoegen. Ik ben zelf niet iemand die van heel pittig eten houd. Deze taco kruidemix is dan ook niet heel pittig maar heeft wel pit, snap je het nog? ;). Dat is dus het leuke van zelf een kruidenmix maken, je kan het aanpassen naar je eigen smaak.

 

taco kruidenmix maken

 

taco kruidenmix maken

Taco kruidemix maken

Je eigen kruidenmix maken is zo leuk en makkelijk aan te passen naar je eigen smaak
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang kruidenmix
Keuken TexMex

Ingrediënten
  

  • 2 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel chillivlokken

Instructies
 

  • Het enige wat je hoeft te doen is de kruiden met elkaar mengen en in een luchtdicht potje bewaren.
  • Ik gebruik voor het afmeten van de kruiden een maatschepje (zie foto) maar het gaat erom dat de verhoudingen kloppen. Je zou eventueel ook in plaats van theelepels, eetlepels kunnen gebruiken. Zo heb je extra veel!

Notities

Maak vooral extra veel zodat jij een tijdje vooruit kunt. Wil jij liever geen zout gebruiken? Laat dit dan weg. Liever wat meer pit? Voeg dan extra chillivlokken toe.

Kruidenpotjes kopen

Wanneer je zelf een kruidenmix maakt is het belangrijk dat je iets hebt waar jij de kruidenmix in kan bewaren. Klinkt logisch toch? Je kan natuurlijk een leeg kruidenpotje gebruiken die je opgemaakt hebt. Heb je nu geen zin om daar op te wachten? Dan kan je ook kruidenpotjes in de winkel kopen. Deze handige kruidenpotjes kocht ik bij de Action. Deze zijn erg goedkoop en perfect om je eigen gemaakte kruidenmix in te bewaren.

 

taco kruidenmix maken

 

Burrito’s met gehakt

Stel nou je hebt deze taco kruidenmix gemaakt, wat maak je er dan vervolgens mee? Nou denk aan taco’s of burrito’s! En laat ik nou héél toevallig ook nog een lekkere recept voor je hebben! Deze burrito’s met gehakt zijn ontzettend makkelijk om te maken en favoriet van mijn beide kinderen. Ik maak het zelf met vegetarisch gehakt omdat ik vegetarisch eet maar je kan ook ander gehakt gebruiken.

burrito's met gehakt

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop