Teriyaki saus zelf maken

teriyaki saus maken

Teriyaki saus zelf maken is veel makkelijker dan je denk, máár je moet wel de juiste verhoudingen weten. En laat ik die nu voor je hebben :D. Ik heb deze saus inmiddels al 4x gemaakt en hij was pas de aller laatste keer helemaal naar wens. De ene keer was de teriyaki saus te zuur (te veel rijstazijn gebruikt) en de andere keer gewoon te dun. Maar niet gevreesd, ik heb de verhoudingen nauwkeurig genoteerd dus het kan nu niet meer mis gaan!

 

Ook zin om deze teriyaki saus zelf te maken? Ik vind de saus zelfgemaakt echt veel lekkerder dan uit een potje. En als je de ingrediënten eenmaal in huis hebt gehaald kan je dit sausje echt binnen een paar minuten maken terwijl je de groente voor je noodles gerecht aan het wokken bent :). De ingrediënten zijn namelijk allemaal lang houdbaar en dus goed te bewaren. Oké komt ie!

 

teriyaki saus zelf maken

 

Recept is voor genoeg teriyaki saus voor 2  personen

Ingrediënten

  • 30 ml rijstazijn
  • 40 ml sojasaus
  • 15 ml sesamolie
  • 1,5 eetlepel bruine basterd suiker
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepel maïzena + 1 eetlepel water

 

teriyaki saus zelf maken

 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de maïzena en het water in een steelpannetje en verwarm op laag vuur. Verwarm de saus ongeveer 5 minuten zodat de smaken goed kunnen mengen.
  2. Doe in een apart schaaltje 2 theelepel maïzena met 1 eetlepel water en roer tot een egale papje. Doe dit echt echt écht in een apart bakje en niet meteen bij de saus in want dan krijg je witte klontjes in je saus, trust me, ik heb het geprobeerd haha. 
  3. Om de teriyaki saus lekker stroperig te maken voeg je nu het maïzena papje toe aan het steelpannetje. Verwarm nu nog 2 minuten door en roer goed door elkaar met een garde. Jouw zelfgemaakte teriyaki saus is nu klaar!

 

teriyaki saus zelf maken

 

Tip

Deze lekkere home made teriyaki saus is natuurlijk perfect voor een snel en simpel wokgerecht. Zoals deze noodles met paksoi en teriyaki saus!

 

Ook lekker
teriyaki saus maken

Liever een andere wok saus zelf maken? Deze zoet-zure saus is ook heel makkelijk om te maken en veel lekkerder dan uit een flesje!

 

Maak jij wel eens je eigen woksaus? En wat is jouw favoriete saus voor bij de noodles?

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop