Top 5 I favoriete kookboeken

Dat koken voor mij makkelijk en snel moet zijn is denk ik geen verassing. Wat ik een afknapper vind bij een recept is een lange ingrediëntenlijst. Dan haak ik al af. Ik probeer mijn eigen recepten daarom dan ook zo kort en makkelijk mogelijk te maken.

Af en toe door een kookboek bladeren geeft mij altijd zoveel inspiratie voor nieuwe recepten dat ik eigenlijk nooit een recept uit een kookboek kook. Zelf heb ik maar 2 kookboeken, van Jamie Oliver (waar ik nooit uit kook). Wanneer ik opzoek ga naar kookboeken in een winkel of online zijn er een aantal kookboeken die er wat mij betreft uit springen. Kijk mee naar mijn favoriete kookboeken, boeken die ik graag zou willen hebben!

 

fast fresh light

1.  Donna Hay schrijft niet alleen mooie boeken maar lijkt mij ook een leuk mens ‘in het echt’. Enige tijd geleden kwam haar kookprogramma op de Nederlandse TV. Mooi programma met lekker, simpele gerechten die toch bijzonder zijn. Dat past helemaal in mijn straatje! Prachtige lichte foto’s. Haar boek Fast, Fresh & Light koop je voor €29,99.

 

ramsay

2. You love him of hate him. Maar ik vind hem fantastisch, Gordon Ramsay! Oke hij scheld iets te veel op televisie maar ik houd van zijn passie en liefde voor eten en koken. Dit boek bevat makkelijke maar, zo te zien, hele lekkere recepten. Vaak met een ‘niet al te lange’ ingrediëntenlijst. I like it! Het boek FASTFOOD koop je hier voor €29,95.

 

mattpreston

3. De kok Matt Preston leerde ik kennen in het fantastische kookprogramma Mastercgef Australië. Mijn favoriete progrmma EVER. Zo leuk, zo spontaan en fantastische gerechten die er werden gemaakt. Helaas is deze versie niet meer op de Nederlandse TV. De Nederlandse versie vond ik verschrikkelijk om te zien helaas. Maar goed back to my point! Dit kookboek lijkt mij heerlijk. Vol humor geschreven en alles ziet er lekker uit. De ingrediëntenlijsten zijn vaak wel iets te lang naar mijn smaak maar toch zou ik dit boek graag in mijn kast willen! Het boek kan je hier vinden en kost €24,99.

 

chickslovefood

4, Ik denk dat dit boek weinig introductie nodig heeft. Ik volg de website www.chickslovefood.com al heel lang en zij maken altijd heerlijke recepten. Lekker makkelijk, simpel en vaak gezond. That’s how I like it! Het boek van deze leuke meiden bestel je hier voor €18,95.

 

lorraine

5. Lorraine Pascalle is misschien niet een hele bekende naam. Ik zag haar en haar bak kunsten in mijn favoriete Masterchef programma. Prachtige taarten maakt zij. Dit boek is ideaal voor mij omdat ik geen ster ben ik het maken van taarten en gebakjes. Bakken komt qua ingrediënten vaak erg precies, dit past niet zo goed bij mij. Dit lijkt mij een heeerlijk boek om het bakken mee te leren. Het boek is hier te bestellen en kost €19,99.

 

Heb jij een favoriet kookboek? Welk kookboek zou jij graag willen hebben?

 

Volg jij EASYDAILYFOOD al op social Media?
FacebookTwitterPinterestInstagram

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop