Traktatie voetbal cupcakes

20240404_132713

Deze voetbal traktatie is echt perfect als jouw zoon of dochter gek is op voetbal. Deze makkelijke traktatie draai je in een handomdraai in elkaar.

Onlangs werd mijn zoon Thijs 7 jaar en dat betekent: trakteren! Als drukke moeder ben ik altijd op zoek naar een makkelijke traktatie, maar het moet natuurlijk wel leuk zijn. Aangezien Thijs gek is op voetbal stond het thema voor de traktatie al snel vast. 

Wat heb je nodig voor deze voetbal traktatie?

Muffins – de basis van deze traktatie zijn muffins. Als je echt een makkelijke traktatie wilt maken, kun je natuurlijk kant en klare cakejes kopen. Ik kocht deze vierkante cakejes bij de Action. Heb je zin om ze zelf te maken? Dan zijn deze vanille cupcakes een hele goede basis. Liever iets gezonder? Maak dan deze havermoutmuffins of deze muffins met bessen.

Papiertjes met de naam van de jarige – deze kun je heel makkelijk zelf maken, bijvoorbeeld via Canva. Dat is helemaal gratis. Kopieer ze naar een Word-bestand en kopieer de afbeelding zo vaak als je nodig hebt. Print ze (eventueel op gekleurd papier) en knip ze uit. Je kan ook simpelweg een groen papier in vierkanten knippen. Hierop witte lijnen maken met wit papier. Als laatste een witte stip in het midden en klaar!

Voetbal lolly’s – zijn ze niet superleuk? Als je mazzel hebt kom je deze voetbal lolly’s tegen in de winkel, maar ze zijn ook online te koop bij verschillende webwinkels. Ik kocht ze hier.

Foliezakjes – om de voetbal cupcakes mooi te verpakken kun je ze verpakken in een foliezakje, wel zo hygiĆ«nisch en het deelt ook makkelijk uit. Ik scoorde deze zakjes bij de Wibra maar ze zijn ook online te koop.

Voetbal-stickers (optioneel) – om het foliezakje dicht te plakken is een voetbalsticker natuurlijk het allerleukste om in het thema te blijven. Er zijn verschillende webwinkels waar je zelf stickers kunt laten maken. Ik kocht deze bij Lot’s of Lo.

Zo maak je de makkelijke traktatie

Als je de muffins zelf gaat bakken, doe dat dan de dag voor het trakteren, maar niet eerder, anders zijn ze niet zo lekker meer. Laat ze helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het maken van de traktatie.

Maak de felicitatie-papiertjes, print ze uit en knip ze uit. Dit kun je uiteraard al (veel) eerder doen. Dat raad ik ook zeker aan, want last minute een traktatie in elkaar zetten is niet fijn.

Leg de felicitatie-papiertjes op de muffins en steek de voetbal-lolly door het papiertje, zodat deze vast wordt gezet in de muffin.

Verpak de voetbal muffins in een foliezakje en plak deze dicht met leuke voetbal sticker of een plakbandje.

Meer makkelijke traktatie inspiratie?

Op mijn blog vind je nog veel meer makkelijke traktaties. Heeft de basisschool van jouw kind een beleid voor gezonde traktaties? Bekijk dan zeker deze kindertraktaties met fruit, of deze zoete traktaties met rozijntjes. Als het allemaal wat minder streng is, bekijk dan ook deze leuke cake traktaties en deze gezellige pannenkoek prikkers.

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop