Tussendoortjes voor onderweg

tussendoortjes voor onderweg

Via instagram is mij ontzettend vaak gevraagd ‘wat zijn handige tussendoortjes voor onderweg’? Een flauw antwoord is dan natuurlijk dat alles kan, ook onderweg. Maarja een bakje kwark eet niet zo makkelijk op de fiets of achter het stuur natuurlijk :). Dus ik ben opzoek gegaan naar tussendoortjes voor onderweg die je makkelijk kan meenemen en waar je geen koelkast voor nodig hebt.

 

Tussendoortjes voor onderweg

Wanneer je op zoek bent naar gezonde tussendoortjes die je makkelijk mee kan nemen, is het voor de hand liggende antwoord natuurlijk fruit. Of een bakje rauwkost, of een bakje met komkommer en worteltjes. En dit is ook zeker waar! Fruit en groente mee naar school en naar je werk is zeker een goed idee. Maar iedereen weet dat je soms gewoon even snel iets uit de la of kast mee wil nemen naar je werk, of voor onderweg naar een afspraak. Daarom ging ik op zoek naar gezonde(re) tussendoortjes voor onderweg. Ik heb hierbij vooral gekeken naar koekjes die voorverpakt zijn en niet al te veel calorieën bevatten.

Wil je graag meer informatie over hoe je kan afvallen zonder dat je op dieet hoeft te gaan? Zonder dat je alle koekjes moet laten staan? Bekijk dan mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ waarin je alle informatie kan vinden.

 

1. bolletje krokante graanrepen

tussendoortjes voor onderweg

Een lekkere krokante koek reep van Bolletje. Super lekker en niet al te zoet. 99 kcal per reep.

 

2. B’tween mueslireep

tussendoortjes voor onderweg

Wanneer je, net als ik, van zoet houd is dit een reep voor jou. Een smeuige reep met chocolade en kokos, 118 kcal per reep. De light variant hiervan bevat nog minder calorieën.

 

3. Sultana kaas & tomaat

tussendoortjes voor onderweg

Wanneer je van hartig houd dan is dit een lekkere snack om mee te nemen. De Albert Heijn heeft deze ook als huismerk, maar die bevatten iets meer calorieën, mocht je daar op letten. Per 3 koekjes (is 1 verpakking) 142 kcal.

 

4. Peijnenburg Lower cal

tussendoortjes voor onderweg

Peijnenburg heeft ontzettend veel verschillende soorten ontbijtkoek. Variërend van veel calorieën per plakje in de ‘originele’ tot een stuk minder suiker in de ‘Zero’ variant. Deze ‘Lower cal’ is voorverpakt per stuk. Handig voor onderweg dus! En bevat maar 50 kcal per plakje. Dat is echt heel weinig.

 

5. Mueslireep chocolade kokos

tussendoortjes voor onderweg

Deze muesli reep vind je bij de ah en is ontzettend lekker en bevat maar 92 kcal per reep, dat is ontzettend weinig.

 

6. Dunne maiswafels

tussendoortjes voor onderweg

Deze dunne maiswafels zijn er in meerdere smaken en zijn per 3 wafels verpakt. Ideaal tussendoortje voor onderweg dus. Per verpakking van 3 stuks, 109 kcal.

 

7. Snack a jacks

tussendoortjes onderweg

Super lekker deze snack a jacks. Trouwens ook lekker als ‘zakje chips’ op de bank ‘s avonds. Maar 96 kcal per zakje.

 

8. Zero kruidkoekreep

tussendoortjes voor onderweg

Deze ontbijtkoek heb ik vaak in huis liggen om mee te nemen voor onderweg. Deze bevat een stuk meer calorieën dan de Peijnenburg. Maar het verschil zit ‘m ook in het gewicht, dus het is niet helemaal een eerlijke vergelijking. Ik heb deze dus vaak in huis omdat mijn zoontje een koemelkallergie heeft. En deze koeken bevatten geen melk. Handig voor on the go! Deze koekreep bevat 98 calorieën.

 

Koekjes met weinig calorieën

Er zijn natuurlijk nog veel meer tussendoortjes voor onderweg met weinig calorieën. Zo heb ik ook een lijst gemaakt met koekjes met weinig calorieën! Die kan je hier vinden. En vind je dit soort tips nou leuk om te lezen? Volg mij dan zeker even op mijn instagram waar ik al mijn snack tips en makkelijke recepten met je deel!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop