Tussendoortjes voor onderweg

tussendoortjes voor onderweg

Via instagram is mij ontzettend vaak gevraagd ‘wat zijn handige tussendoortjes voor onderweg’? Een flauw antwoord is dan natuurlijk dat alles kan, ook onderweg. Maarja een bakje kwark eet niet zo makkelijk op de fiets of achter het stuur natuurlijk :). Dus ik ben opzoek gegaan naar tussendoortjes voor onderweg die je makkelijk kan meenemen en waar je geen koelkast voor nodig hebt.

Tussendoortjes voor onderweg

Wanneer je op zoek bent naar gezonde tussendoortjes die je makkelijk mee kan nemen, is het voor de hand liggende antwoord natuurlijk fruit. Of een bakje rauwkost, of een bakje met komkommer en worteltjes. En dit is ook zeker waar! Fruit en groente mee naar school en naar je werk is zeker een goed idee. Maar iedereen weet dat je soms gewoon even snel iets uit de la of kast mee wil nemen naar je werk, of voor onderweg naar een afspraak. Daarom ging ik op zoek naar gezonde(re) tussendoortjes voor onderweg. Ik heb hierbij vooral gekeken naar koekjes die voorverpakt zijn en niet al te veel calorieën bevatten.

1. bolletje krokante graanrepen

tussendoortjes voor onderweg

Een lekkere krokante koek reep van Bolletje. Super lekker en niet al te zoet. 99 kcal per reep.

 

2. B’tween mueslireep

tussendoortjes voor onderweg

Wanneer je, net als ik, van zoet houd is dit een reep voor jou. Een smeuige reep met chocolade en kokos, 118 kcal per reep.

 

3. Sultana kaas & tomaat

tussendoortjes voor onderweg

Wanneer je van hartig houd dan is dit een lekkere snack om mee te nemen. De Albert Heijn heeft deze ook als huismerk, maar die bevatten iets meer calorieën, mocht je daar op letten. Per 3 koekjes (is 1 verpakking) 142 kcal.

 

4. Peijnenburg Lower cal

tussendoortjes voor onderweg

Peijnenburg heeft ontzettend veel verschillende soorten ontbijtkoek. Variërend van veel calorieën per plakje in de ‘originele’ tot een stuk minder suiker in de ‘Zero’ variant. Deze ‘Lower cal’ is voorverpakt per stuk. Handig voor onderweg dus! En bevat maar 50 kcal per plakje. Dat is echt heel weinig.

 

5. Mueslireep chocoladekokos

tussendoortjes voor onderweg

Deze muesli reep heb ik zelf nog nooit gegeten maar ik zag ‘m liggen in de supermarkt dus ik geef hem toch als tip. Namelijk maar 92 kcal per reep, dat is ontzettend weinig.

 

6. Dunne maiswafels

tussendoortjes voor onderweg

Deze dunne maiswafels zijn er in meerdere smaken en zijn per 3 wafels verpakt. Ideaal tussendoortje voor onderweg dus. Per verpakking van 3 stuks, 109 kcal.

 

7. Snack a jacks

tussendoortjes onderweg

Super lekker deze snack a jacks. Trouwens ook lekker als ‘zakje chips’ op de bank ‘s avonds. Maar 96 kcal per zakje.

 

8. Ontbijt koek minder suiker

tussendoortjes onderweg

Deze ontbijtkoek heb ik vaak in huis liggen om mee te nemen voor onderweg. Deze bevat een stuk meer calorieën dan de Peijnenburg. Maar het verschil zit ‘m ook in het gewicht, dus het is niet helemaal een eerlijke vergelijking. Ik heb deze dus vaak in huis omdat mijn zoontje een koemelkallergie heeft. En deze koeken bevatten geen melk. Handig voor on the go!

 

Andere tussendoortjes voor onderweg

Er zijn natuurlijk nog veel meer tussendoortjes voor onderweg met weinig calorieën. Dus er komt zeker een deel 2, en vast ook nog wel een deel 3! Maar voor nu waren dit ze 🙂

Heb jij liever iets anders voor tussendoor? Ik heb 2 blogs geschreven met koekjes met weinig calorieën. Die kan je natuurlijk ook in een bakje doen en meenemen onderweg!
Koekjes met weinig calorieën deel 1
Koekjes met weinig calorieën deel 2

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022