Uien snijden zonder te huilen!

uien snijden zonder te huilen

Voor sommige mensen is het snijden van een ui een drama. Want traanogen en mascara die uitloopt tot op je kin is voor niemand een feest. Ik heb er op de een of andere manier helemaal geen last van, Lucky me! Maar toen ik tijdens een programma op 24kitchen een hele goede tip zag besloot ik opzoek te gaan naar leuke tips tegen dit kwaaltje.

 

5 tips om er voor te zorgen dat jij uien kan snijden zonder te huilen

 

1. Snij je ui onder een afzuigkap die je op vol vermogen aan zet. Dit helpt het zwavelhoudende stofje wat vrij komt tijdens het snijden sneller te verdwijnen.

 

2. Smeer je mes in met citroensap voordat je gaat beginnen met snijden van de ui. Waarom dit precies werkt, geen idee maar schijnt traanogen te voorkomen.

 

3. Neem een slok water in je mond maar slik deze niet door. Snij nu de ui terwijl jij het water in je mond houd. Het zwavel gas hecht zich nu aan dit water en bereikt je ogen niet. Deze tip zag ik op 24 kitchen terwijl zij dit testen. En het werkte echt!

 

4. Nog een tip met water: Snij je ui met een scherp mes en maak deze eerst nat onder de kraan. Doe dit tijdens het snijden van de ui meerdere keren. Er gebeurd dan hetzelfde als bij tip nummer 3, het vrij gekomen stofje uit de ui hecht zich nu aan het water!

 

5. De laatste tip is voor de coole mensen onder ons, zet je zonnebril op tijdens het snijden! Hierdoor bereikt het zwavelhoudende stofje je ogen minder goed en heb jij je ui al gesneden voordat je er last van krijgt.

 

 

Heb jij ook altijd last van traanogen? Heb jij nog goede tips?

 

 

Kopafbeelding: shutterstock.com

 

 

 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop