UZUMA DETOX KUUR I Dag 1

Al een tijdje liep ik met het idee om een Detox kuur te gaan proberen. Waarom? Het leek mij interessant om mee te maken wat er dan met je lichaam gebeurd. Leuk voor mijzelf en leuk om over te schrijven voor mijn blog. In samenwerking met Uzuma mocht ik het 3 daagse Detox programma proberen. Spannend!

De sapjes van Uzuma zijn helemaal puur en vers gemaakt. Er zitten geen e-nummers en andere gekke toevoegingen in. Elk flesje bevat minstens 1 kilo geperst groente en fruit. Aan voedingsstoffen dus geen gebrek! De flesjes worden in een doos geleverd met vries elementen waardoor je de flesjes bevroren thuis krijgt. Ik deed de flesjes eerst in de vriezer en heb ze een dag voordat ik ging starten in de koelkast gezet. Super handig!

uzuma detox kuur

 

Waarom een DETOX kuur?

Ik eet behoorlijk gezond en gebruik vrijwel geen suiker. Oke af en toe een koekje natuurlijk maar ik kook zonder suiker en voeg ook geen suiker toe aan koffie e.d. Toch leek het mij een bijzondere ervaring om je lichaam helemaal te reinigen doormiddel van sappen. Het is voor mij niet bedoeld om af te vallen, maar goed -2 kilo is altijd leuk 😉 , maar meer om mijn lichaam eens helemaal door te spoelen. Klinkt misschien een beetje raar, maar je lichaam is zo gewend aan eten dat het mij goed leek om de boel eens te ‘resetten’. De sappen van Uzuma leken mij hier heel geschikt voor. Het is namelijk niet één of ander gek poedertje of shake maar juist pure, gezonde sappen. Ook schijn je er meer energie van te krijgen en minder vermoeid te zijn na de kuur. Dit klinkt goed!

 

DETOX kuur dag 1

Stiekem was ik best een beetje zenuwachtig want ik houd van eten. Nee echt, ik kan de hele dag nadenken over wat mijn volgende maaltijd zal zijn. Dus toen ik maandag (gister) begon was ik lichtelijk zenuwachtig. Maar ik sprak mijzelf moed in en dacht ‘I can do this’! Het eerste sapje was ontzettend lekker. Pffff opluchting! Maar na een half uur kwam mijn maag er achter dat er toch echt geen inhoud in kwam en er alleen water in zat. HONGERRRR!

uzuma detox kuur

Naast deze sapjes mag je dus niks eten, ook geen groente en fruit. Wel drink je 2 liter water naast deze 7 sapjes. Je raad al dat ik de hele dag moest plassen haha. Oke na het eerste sapje vond ik dat dit prima te doen was! Ik merk dat ik na mijn positieve start echt ontzettend honger had. Omdat ik niet ‘mag’ eten, kon ik de hele dag aan niks anders meer denken. Zo rond 15.00 dacht ik dat ik van mijn stokje zou gaan van de honger. Ook had ik veel hoofdpijn en voelde mij zo slap als een vaatdoekje. Dussss toen ik voor mijn dochtertje een rijstwafel pakte, heb ik er stiekem zelf ook 2 genomen. Natuurlijk is dit niet de bedoeling maar hierna voelde ik mij toch iets beter.

uzuma detox kuur

Omdat mijn vriend laat thuis komt uit zijn werk kook ik altijd. Zo ook vanavond. Ik had verwacht dat ik dit ontzettend moeilijk zou vinden omdat ik het zelf niet op mag eten. Maar dit viel heel erg mee. Ik heb er ook gewoon bij gezeten terwijl zij hun pasta opaten, dronk ik mijn sapje. Jupppp ik ben een bikkel!

Om 20.00 het laatste sapje en een groot glas water en de eerste dag zat er al bijna op! Ik ben wel vroeg op bed gegaan omdat ik mij best wel moe en slap voelde. O ja en ik denk dat ik nog nooit zoveel heb geplast op een dag haha, hoort er allemaal bij!

 

Op naar dag twee van de DETOX kuur!

 

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

 

Volg jij EASYDAILYFOOD al op social Media?
Facebook Twitter Pinterest Instagram

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022