UZUMA DETOX KUUR I Dag 3

Vandaag de derde en laatste dag van de detox kuur! Heb je mijn detox avontuur 😉 niet gevolgd? Hier kan je dag 1 en dag 2 lezen. Had jij die al gelezen? Lees dan zeker even verder over hoe de laatste detox dag mij af gegaan is.

 

DETOX kuur dag 3

Vannacht heb ik slecht geslapen en werd een beetje ‘ziekjes’ wakker. Snotterig, keelpijn en koud. Bah! Ik vraag mij meteen af, zou dit door de detox kuur komen of is het gewoon toeval? Kan beide natuurlijk. Voordat ik om 8.00 mijn eerste sapje mocht hebben dronk ik een groot glas water en voelde mij al misselijk. Oooo dat wordt wat vandaag dacht ik. Toen ik zag dat het eerste sapje van de dag ‘fuse’ was baalde ik helemaal. Dat is namelijk het enige sapje wat ik niet zo lekker vind. Op een lege maag vond ik het al  helemaal niet lekker maar goed. Bakjes thee en glazen water erachter aan en hoppa ineens was het al 10.00. Tijd voor nummer 2!

uzuma detox kuur
De laatste sapjes in de koelkast.

 

Rond 12.00 was ik zo slap en licht in mijn hoofd dat ik een rijstwafel heb genomen. Dat was het minst ‘slechte’ wat ik in huis had haha. Daarna voelde ik mij iets beter. Toch vond ik het vandaag best wel zwaar. Komt denk ik ook omdat ik niet helemaal fit was en daardoor eigenlijk de hele dag op de bank wou liggen. Maar dit heb ik niet gedaan hoor, daar ga ik mij niet beter van voelen!

Nu ik zo moe en slap was had ik zooooveel zin in koffie. Dit is eigenlijk de eerste dag dat ik de koffie echt mis. Terwijl ik normaal ‘s ochtends om 8.30 al aan mijn eerste bakje zit, heb ik er nu pas na 3 dagen zin in.

 

uzuma detox kuur
‘s Middags ging het aardig goed gelukkig. Ik dronk netjes mijn sapjes en water en had weinig honger. Maar toen ik eten ging koken voor mijn vriend en onze dochter heb ik toch 5 cherry tomaatjes naar binnen gewerkt haha. Ik kon mij niet beheersen ik had gewoon zin om ergens op te kauwen. Toen zij hun eten op gingen eten ben ik in bad gegaan omdat ik er dit keer niet bij kon zitten. Dan had ik waarschijnlijk een heel bord pasta weggewerkt ;). Om 20.00 nam ik mijn laatste sapje en zat de detox kuur erop! Wat mij wel ontzettend mee is gevallen is dat ik helemaal geen buikpijn heb gehad. Ik had gedacht dat door het gebrek aan eten mijn buik raar zou doen. Maar ik heb nergens last van gehad!

 

Heb ik wat aan de kuur gehad?

Ik vind het vooral een heel prettig idee dat je lichaam een boost van vitaminen heeft gekregen. Elk flesje bevat namelijk een kilo groente en fruit. Aangezien ik na deze kuur 21 van deze rakkers naar binnen heb gewerkt zit ik bomvol gezonde vitamines. Eigenlijk heb ik door middel van deze kuur mijn lichaam een soort rustpauze gegeven. Je lichaam hoeft namelijk geen eten te verwerken en door deze kuur kunnen alle gifstoffen uit je lichaam verdwijnen.

Ook merk ik dat mijn huid er beter uit ziet ondanks dat ik geen slechte huid had. Het lijkt ook wel of ik mij ‘scherper’ voel en mij beter kan concentreren.

Wat ik ook even wil vermelden is dat ik het een beetje onderschat heb. Ik dacht het is maar 3 dagen, wie doet mij wat! Ik ben namelijk een doorzetter en als ik iets doe dan doe ik het goed, zeg maar. Ik maakte mij van te voren dan ook totaal geen zorgen of ik dit vol zou gaan houden. Maar dit bleek moeilijker dan ik dacht.

uzuma detox kuur

 

Zou ik de kuur aanraden?

Als jij iemand bent die geïnteresseerd is in voeding en wat bepaalde voedingsstoffen met je lichaam doen dan zou ik deze kuur zeker aanraden. Ben jij iemand die denkt ‘wat heb ik hier dan precies aan’? Dan zou ik het niet aanraden. Het is namelijk niet zo dat jij je ineens een ander mens voelt of dat je kiiiiilooo’s afvalt. Maar vind jij het, net als ik, goed om je lichaam te ontdoen van alle onnodige stoffen? Dan zou ik het zeker doen!

Is een detox kuur voor jou iets te veel van het goede? Uzuma heeft verschillende programma’s die je kan volgen. Misschien zit er een ander programma bij wat je meer aanspreekt.

 

Heb jij wel eens een detox kuur geprobeerd? Of lijkt het jou wat?

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

 

Volg jij EASYDAILYFOOD al op social Media?
Facebook Twitter Pinterest Instagram

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop