Vega ovenschotel & groente balletjes

makkelijke maaltijd

Een ovenschotel zonder vlees saai? Absoluut niet! Ben jij geen vegetariër maar wil je wel eens een dagje zonder vlees, dan is dit een makkelijk gerecht om te proberen. Deze vega ovenschotel heb je binnen 10 minuten gemaakt en dan is deze klaar voor de oven.

 

vega ovenschotel

 

Recept is voor 2 a 3 personen..

 

Ingrediënten

  • 500 gram voorgekookte krieltjes (in het vers schap)
  • 2 paprika’s (maakt niet uit welke kleur)
  • 1 grote wortel
  • vega groenteballetjes (bijv. van AH huismerk)
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • Dressing: 4 eetlepels olijfolie, scheut honing, 2 knoflookteentjes, peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snij de paprika en wortel in grove stukken. Doe deze samen met de krieltjes in een ovenschaal.
  2. Haal de naalden van de rozemarijn takjes door met je vingers langs het takje te gaan. Snij de naalden fijn. Verdeel dit over de aardappelen en groente.
  3. Maak de dressing door 2 knoflookteentjes fijn te persen (of heel fijn te snijden), voeg olijfolie, honing en peper & zout doe. Roer goed door elkaar en verdeel over de ovenschaal. Roer even door. Zet de schaal nu in de oven en de timer op 20 minuten.
  4. Vijf minuten voordat de ovenschotel klaar is doe je een beetje olijfolie in een kleine koekenpan en bak de groenteballetjes kort aan zodat deze een beetje krokant worden. Verdeel deze over de ovenschaal zodra deze klaar is. Check dit door met een vork in een aardappeltje te prikken. Als deze zacht is, is je ovenschotel klaar.

 

vega ovenschotel

 

De groente in deze ovenschotel blijft lekker knapperig en de aardappeltjes heerlijk zacht!

Ga jij deze vega ovenschotel proberen?

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022