Vega weekmenu #46

vega weekmenu

De afgelopen week hebben wij weer lekker normaal gegeten. Geen culinaire hoogstandjes en geen bijzondere maaltijden. Maar wel lekker simpel eten waarvan je misschien denkt ‘hé dat kan ik deze week ook wel even maken’. Het is tenslotte altijd weer een heel gedoe om 7 avond maaltijden te maken!

 

Maandag

vega weekmenu

Vandaag was het tweede paasdag. Wij wouden graag ergens lunchen en omdat ons zoontje net uit bed was gingen wij er van uit dat dit wel kon. Vrolijk bestelden we broodplankjes en brood voor onze dochter (mijn zoontje zijn cracker hadden wij mee). Nooou misschien weet je al wat er nu gaat komen.. Wij zaten in een vol restaurant en net toen het eten op tafel gezet werd begon onze kleine man te gilllllen als nooit te voren. Jaa en dan probeer je met zweet op je rug alle trucs uit de kast te halen, flessen, speentjes, speelgoed, maar nee. Hij bleef maar hysterisch gillen. Lekker ongemakkelijk! Dus ik zei, ik ga mijzelf niet langer kwellen. We gaan haha. Toen ik 24 euro moest afrekenen voor die 5 minuten dat wij er hebben gezeten zei ik ‘nou sorry maar dan wil ik het brood mee want we hebben er letterlijk niks van gehad’. Schaamde me dood maar vond het zo zonde haha. Dus met het brood maakte ik ‘s avonds vega burgers met avocado mayonaise 😀

 

Dinsdag

vega weekmenu

Een favoriete maaltijd die eigenlijk elke week weer voorbij komt is aardappeltjes met sla of andere groente en vega ‘vlees’. Dit keer vega kipnuggets, aardappelblokjes uit het vers schap en gemengde sla met deze honing mosterd saus!

 

Woensdag

vega weekmenu

Ik ging na mijn werk snel even de supermarkt in om een maaltijd te kopen voor deze avond. Maar ik had echt een blackout haha. Ik dwaalde door de schappen en kon niks bedenken. Ik wist dat we nog couscous hadden dus uiteindelijk besloot ik er een zak gegrilde groente uit het vriesvak bij te doen en tomaten frito. En voila, couscous met gegrilde groente en tomatensaus. O ja en groente balletjes 🙂

 

Donderdag

vega weekmenu

Simpel maar lekker, deze stamppot andijvie met vega spekjes. De vega spekjes heb ik extra gekruid met gerookt paprika poeder. De stamppot heb ik smeuïg gemaakt met warme melk, boter, peper en zout!

 

Vrijdag

vega shoarma wrap

Vandaag vergeten om een foto te maken, daarom even de foto van het recept. Namelijk deze vegetarische shoarma wrap!

 

Zaterdag

vega weekmenu

Lekker makkelijk, vandaag deze courgette soep met tosti’s!

 

Zondag

vega weekmenu

Vandaag vierden wij de verjaardag van mijn zoontje die 1 werd, en de verjaardag van mijn dochter die komende dinsdag 5 jaar wordt! We hadden veel hapjes en als avond eten hebben wij zo ongeveer de inhoud gegeten van de borrelplank met voor de gene die nog honger had een broodje erbij. En voor de oplettende kijker die vlees zit en denkt ‘ huh je bent toch vegetarisch?!’ .. Ja dat klopt zeker! Ik eet dan ook echt geen vlees en vis maar de visite is er wel gek op dus maak ik vaak een paar hapjes met vlees.

 

 

Dit was alweer het 46e vega weekmenu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop