Vega weekmenu #48

vega weekmenu

Dit vega weekmenu staat weer vol kleurrijk eten vol met groente. Ik ben echt zo iemand die gék is op groente. Als je mijn instagram bekijkt zie je eigenlijk alleen maar foto’s vol kleur van de groente. Deze week dan ook weer een lekker groente rijk menu. De eerste dagen van de afgelopen week waren bloedje heet, of nou ja, ik ben niet zo’n fan van hitte. En boven de 23 graden vind ik het brandend heet. Jupp ik ben zo iemand die zeurt als het boven de 25 graden is, erg heh. Maar ik ben gewoon geen fan van hitte. Zo, weet je dat ook weer over mij. 

 

Maar dan nu het vega weekmenu! Dit zijn alle maaltijden die ik de afgelopen week heb gegeten. Hoop dat je er iets aan hebt en zo tot ideeën komt voor makkelijke gerechten voor de komende week. En als je iets maakt van mijn blog of aan de hand van deze foto’s, laat het dan even weten op instagram door mij te taggen (@easydailyfoodcom) of gebruik #easydailyfood. Vind ik leuk!

 

Maandag

vega weekmenu

Ik deed op maandag boodschappen en zag de courgette ‘pasta’ bij de Lidl liggen. Ik maakte er quinoa bij, zoete aardappelblokjes uit de oven, pijnboompitten en bakte er krokante falafel bij, ook van de Lidl! Een aanrader trouwens deze falafel, super goedkoop maar heel lekker en krokant.

 

Dinsdag

vega weekmenu

Gister had ik alvast de pasta gekookt, zodat wij vandaag op deze super warme dag lekker snel konden eten. Wij aten dus een pasta salade met zongedroogde tomaat, pesto, feta, rucola en zoete punt paprika. Lekkerrrrr.

 

Woensdag

vega weekmenu

Deze salade maakte mijn moeder vroeger altijd al en ben ik altijd blijven maken. Super simpel met witlof, appel en walnoten en een simpele dressing. Ik bedacht mij dat het recept nog helemaal niet op mijn blog te vinden was. Dus binnenkort typ ik het even uit. Kan jij het ook maken 🙂

 

Donderdag

vega weekmenu

Een nieuw recept! Ik maakte deze Aziatisch-achtige salade met wortel, sla, een soja dressing en vega kipstukjes. Super lekker. Het recept komt vrijdag online. Dus kom vooral even terug als je nog wel een lekkere (maaltijd) salade recept kan gebruiken!

 

Vrijdag

Na een lange werkdag kwam ik thuis en mijn vriend ging uiteten met vrienden dus ging al op tijd weg. Dus ik had niet eeeecht zin om te koken. Mijn dochter kreeg een simpele tosti, zoontje een papfles en ik at een salade met de ingrediënten van gister. Ik had alleen geen vega kip meer dus at er falafel bij. Simpel!

 

Zaterdag

vega weekemenu

Vandaag was mijn schoonmoeder jarig en gingen wij dit vieren met een uitgebreide BBQ! Meestal vind ik barbequen niet zo veel aan omdat het toch vooral draait om het eten van vlees. Maar mijn schoonmoeder is gek op koken en bedacht voor mij speciaal een super lekker vega gerecht. Ze maakte deze gegrilde courgette met feta kaas en pijnboompitten. Daarna ging er nog een groene kruiden dressing overheen. Zoooo lekker!

 
 Zondag
 vega weekmenu

Op zondag eten wij meestal soep, maar dit keer een paar ovenpatatjes met een salade van witlof, rucola, punt paprika en appel. Dressing is deze honing mosterd saus.

 

 

Dit was het vega weekmenu van deze week. Nog meer weekmenu`s bekijken? Je kan ze hier allemaal terug vinden!

 

 

 

 

easy daily food

Welkom op mijn website!

Ik ben Marijke, dol op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten. Van verrukkelijke tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Gezond eten is allesbehalve saai. Ontdek mijn lekkere recepten en afvaltips hier. Meer uitleg over hoe je kan afvallen zonder dieet? Bekijk dan mijn webshop!

Zoek je een recept? Gebruik de handige zoekbalk. Van ontbijt tot zalige desserts, hier vind je het.

Leun achterover, laat je inspireren en geniet!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022