Vega weekmenu #49 (met vega fastfood!)

vega weekmenu

Ik begin dit vega weekmenu even met een persoonlijk stukje, een soort ‘ huishoudelijke mededeling’ :D. En mocht jij nu voor het eerst op EASYDAILYFOOD.com komen (dan welkom welkom!) maar ga dan vooral verder met het lezen van het weekmenu, dan is de komende informatie misschien niet zo interessant. Maar ben jij een vaste lezer op mijn blog? Dan is het jou misschien opgevallen dat er de laatste tijd wel heuul weinig nieuwe recepten online komen. En daar wil ik graag wat over vertellen..

 

Er is gelukkig niks ernstigs aan de hand hoor, in tegen deel zelfs! Maar sinds begin dit jaar heb ik een nieuwe baan (yeeaaay for me!) en ja, in een nieuwe baan gaat veel tijd zitten. En niet dat ik dit erg vind, want ik heb echt mijn droombaan gescoord, lucky me! Ik werk nu 3 dagen per week als maatschappelijk werkster in een organisatie en met een doelgroep die ik echt fantastisch vind. Ik kan er om privacy redenen niet te diep op ingaan, dat snap je vast, maar door deze nieuwe baan en mijn 2 kleine kinderen en alles eromheen kom ik erachter dat ik gewoonweg geen tijd heb om 3 nieuwe recepten per week te bedenken, maken, fotograferen en uitschrijven voor op mijn blog.

 

Nou is mijn blog ook een soort van kindje want ik heb deze blog met veel, heeeeel veel liefde opgezet en is inmiddels uitgegroeid tot een blog met gemiddeld 60.000 bezoekers per maand. Wauw dat had ik nooit durven dromen. Maar ik wou toch even melden dat er nog steeds recepten online blijven komen maar gewoon iets minder vaak! Ik hoop dat je zeker wekelijks blijft terug komen voor nieuwe recepten. En er staan inmiddels zo`n 350 recepten online dus je hoeft je niet te vervelen haha. Ik ben op mijn EASY DAILY FOOD Facebook pagina nog steeds actief en hier deel ik alle recepten ook. Daarbij ben ik elke dag te vinden op mijn instagram pagina. Altijd leuk als je mij daar ook wil volgen!

 

Nou.. sowieso knap dat je bovenstaande tekst hebt gelezen en nog steeds op deze pagina zit (applaus applaus!). Dus lees dan vooral nog even verder naar het vega weekmenu van de afgelopen week!

 

Maandag

vega weekmenu

Maandag begon ik met een ‘nieuw recept’ maar helaas niet echt een topper zeg maar. Ik wou rosti rondjes maken van zoete aardappel. Maar behalve veel werk, waren ze niet bijzonder lekker. Volgende week ga ik het nog eens proberen, hopen dat het dan sneller te maken is. Ik at er wokreepjes bij van de Lidl (lekkuuuur joh!) en broccoli. Erbij een simpel avocado sausje gemaakt van 1 avocado, beetje crème fraiche, peper, zout en limoensap.

 

Dinsdag

vega weekmenu

Ik at altijd al heel vele groente maar met dit warme weer hoef ik eigenlijk geen aardappelen en pasta. Daarom vandaag een grote salade met witlof, rucola, wortel, avocado en erdoorheen vega kipstukjes en Parmezaanse kaas. De dressing is eigenlijk altijd hetzelfde, een beetje limoensap, olijfolie en honing. Love it. Voor mijn dochter en vriend bakte ik er nog wat aardappeltjes bij.

 

Woensdag

vega weekmenu

Net als gister, lekker veel groente vandaag! Met gegrilde courgette, quinoa, rucola, tomaat en weer een avocado. Erbij vega wokstukjes. Het recept lijkt op dit recept, mocht je het willen maken! Gratis tip: ik kook altijd een grote verpakking quinoa in 1x en bewaar dit dan in porties in de vriezer. Dan is je avond eten echt zoooo snel klaar!

Donderdag

vega weekmenu

Toen ik boodschappen deed bij de Lidl zag ik deze kant en klare courgette. Ook nog eens niet duur! Ik wokte dit heel kort met een beetje groene pesto. Erbij mozzarella, rucola, pijnboompitten en krokant falafel, ook van de Lidl.

 

Vrijdag

vega weekmenu

Ik had vanavond zin in een super makkelijke maaltijd en maakte het recept voor deze maaltijd salade met vega kip. Ik vergat een foto te maken dus daarom even de foto van het recept!

 

Zaterdag

vega weekmenu

Het is al jaaaaren geleden dat ik een kant en klare pizza in de oven schoof. Maar nadat ik met mijn vriendinnetje uit eten was geweest naar de pizzeria vorige week, had ik er ineens weer zin in. Ik koos de mozzarella pizza van ristorante. Echt heuuul lekker. Ik at een halve pizza met een simpele salade erbij.

 

Zondag

vega weekmenu

En we blijven even in de fast-food-modus want vandaag maakte ik broodjes hamburger. Zelf in elkaar gezet maar niet zelf gemaakt. De vega burger is van de Lidl en het broodje was een lekker afbakbroodje. Ik deed er rucola, ui, komkommer en tomaat op. Beetje mayo en curry en ik was meeeer dan tevreden 😀

 

 

Zo, dit was mijn vega weekmenu weer voor deze week, hoop dat je er wat ideeen uit kan halen!

 

Nog meer weekmenu’s bekijken? Je kan ze hier allemaal terug vinden

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop