Virgin piña colada

virgin piña colada

Zin in een lekker drankje? Misschien ga je wel barbecueën of eten met vrienden? Of misschien zit je lekker in de tuin en denk je “hee ik heb wel zin in een lekker drankje”! Dan heb ik iets heel lekkers voor jou! Namelijk een virgin piña colada cocktail! Super simpel om te maken en zó lekker!

virgin piña colada

 

Piña colada zonder alcohol

Zin in een lekkere cocktail maar geen zin in alcohol? Dan moét jij deze virgin piña colada proberen. ‘Virgin’ betekent dat het alcohol vrij is. Wanneer jij het woord ‘virgin’ op een menukaart ziet staan bij de drankjes, dan betekent dit dus dat het zonder alcohol is. Soms worden cocktails zonder alcohol ook wel ‘mocktails’ genoemd. Dus ik had het ook een piña colada mocktail kunnen noemen. Maar goed. Nu weet je in ieder geval dat deze piña colada geen alcohol bevat. Daarmee is deze ook geschikt voor kinderen! Super leuk om samen met je kinderen te maken tijdens een middagje tuin of tijdens een barbecue of etentje! Kunnen zij ook lekker mee doen!

 

Piña colada calorieën

Vaak zijn cocktails echte caloriebommen. Zo bevat een piña colada gemiddeld tussen de 230 en 340 calorieën. Afhankelijk van het recept. Vaak wordt er veel kokosmelk gebruikt en soms gecondenseerde melk. Dit zijn beide caloriebommetjes. Voor deze virgin piña colada heb ik gelet op het aantal calorieën. Zo heb ik maar een beetje kokosmelk gebruikt en hierbij kokoswater gebruikt zonder toegevoegde suikers. Dit maakt een enorm verschil in de calorieën. Deze virgin cocktail bevat daarom maar 171 calorieën per glas!

virgin piña colada

 

Piña colada cocktail maken

Natuurlijk kan je van deze alcoholvrije piña colada cocktail heel makkelijk een ‘echte’ cocktail maken. Giet er dan een scheutje rum bij in en je hebt een echte piña colada cocktail! Wellicht onnodig om te zeggen maar dan bevat deze cocktail wel meer calorieën. Ook is deze dan niet meer geschikt voor kinderen. En nu hoor ik jou denken ‘ja hallo, dat snap ik ook wel’! Maar ik wou het er toch even bij zetten! 😀

Oké en dan nu snel naar het recept want deze cocktail wil je echt drinken!

 

Deze virgin piña colada bevat 171 calorieën

Dit recept is voor 1 piña colada cocktail

Ingrediënten

  • 50 ml kokosmelk
  • 100 ml kokoswater (zonder toegevoegde suikers)
  • 1 tl honing
  • 150 gr verse ananas
  • ijsblokjes (hoe meer hoe lekkerder!)

Bereiding

  1. Snij de verse ananas in blokjes (of gebruik bevroren ananas). Bewaar eventueel een stukje ananas met schil ter decoratie.
  2. Doe nu alle ingrediënten in de blender met lekker veel ijs en blend tot het een glad mengsel is.
  3. Giet de cocktail in een leuk glas. Doe een puntje ananas op de rand en doe er een rietje. Eventueel nog extra ijs en geniet ervan!

virgin piña colada

 

Lekker borrelen

Heb je zin om een lekkere ‘gezondere’ borrelplank te maken voor bij deze cocktail? Bekijk dan hier mijn lekkere en gezondere borrelplank! gezondere borrelplank

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop